Matka zavraždenej Martiny Kušnírovej: "Dôjde aj na Fica. Musí!"
11 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Policajná akcia Očistec, pri ktorej NAKA zadržala bývalých najvyšších funkcionárov polície niekoho šokovala a iného potešila. Medzi tých druhých patrí aj mama Martiny Kušnírovej, ktorú zavraždili spolu s jej láskou Jankom Kuciakom.


Prvé vety, ktoré po akcii Očistec napadli Zlaticu Kušnírovú, mamu zavraždenej Martiny (†27), boli: „Super, konečne sa hýbu ľady! Ale najvyšší vrchol ľadovca tam ešte nie je!“ Vo štvrtok 5. novembra zadržali nielen bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, ale aj ďalších bývalých funkcionárov NAKA, a v nedeľu piatich z nich poslal sudca do vyšetrovacej väzby, informuje o tom portál 1.pluska.sk.
Krajmer bol na mieste činu aj v noci, keď našli telá!



Zlatica Kušnírová s úľavou vraví o väzbe pre policajnú špičku aj to, že: „Ide to postupne zospodu nahor!“ Mama zavraždenej archeologičky Martiny (†27), ktorú brutálne zastrelili spolu s jej snúbencom novinárom Jánom Kuciakom (†27) v ich dome vo Veľkej Mači prežíva už dva roky trápenie zo smrti jej dcéry a zaťa. Po celý čas tajne dúfala, že sa dožije takejto razie a zatýkania policajnej špičky. “Som veľmi rada, že sa toto deje a že medzi zadržanými je aj Róbert Krajmer, bývalý šéf Protikorupčnej jednotky NAKA. Pretože on bol na mieste činu nielen počas dňa, keď ho zachytili kamery, ale aj v noci, keď našli telá, a chodil si tam hore-dolu. Sú na to ľudia, ktorí to videli, ale boja sa vypovedať! Takže takto to je,” vraví šokujúco a bez okolkov Zlatica.

Po celý čas od vraždy bola presvedčená, že exprezident polície Tibor Gašpar a jeho ľudia nie sú čistí a chcela, aby ich polícia vyšetrovala. Sama ale neverila, že sa to naozaj môže stať. “Bola som na pochybách aj keď som sa dozvedela meno sudcu, ktorý mal rozhodovať o vzatí zadržaných do väzby. Som ale veľmi, veľmi rada, že putovali za mreže.” Zlaticu však hnevá, že mladý novinár na veľa vecí poukazoval, no vlna zatýkania neprišla za jeho života až to celé muselo vyústiť do vraždy dvoch nevinných ľudí. “No vtedy sa to nedalo, lebo kľúče od miešačky mali nominanti Smeru,” povzdychla si Martinina mama.


Polícia zadržala bývalého šéfa protikorupčnej jednotky NAKA R. Krajmera
Polícia zadržala vo štvrtok večer bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera. Policajti ho podľa informácií TASR vyviedli z jeho domu v Trenčíne v putách. Upozornila na to TV Markíza. Zásah má... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR

Najskôr jej tiekli slzy, potom skákala a spievala ako dieťa

Zlatica Kušnírová zažila obrovský šok v deň akcie, keď sa v ranných správach o policajnej razii dozvedela. Čítala titulky správ a neverila vlastným očiam. „Keby ste to videli! Najprv mi tiekli slzy ako hrachy kvôli našim zavraždeným deťom, že museli priniesť za toto všetko takú obetu, a potom som výskala od radosti, skákala som a spievala ako malé decko, akoby mi prepla spojka v hlave. Ale to len pre tú satisfakciu pre Janka a Martinu,” opisuje svoje pocity, ktoré boli miešané hnevom, plačom a radosťou.

Martinina mama je presvedčená, že keby boli pri moci predchádzajúce vlády, toto by sa nikdy neudialo. „Opozícia teraz robí všetko možné proti koalícii, ktorá šla do volieb s tým, že očistí Slovensko. Keď vidím opozičných politikov v správach v telke, tak si vravím, že jedno šťastie, že mám obrazovku zabudovanú, inak by letela!” Zlatica sa snaží nesledovať vyjadrenia poslanca a expremiéra Roberta Fica, ktorý sa ako jediný zastával zadržaného Gašpara. “On by aj svoju krstnú mater zaprel! Dostávala som z neho takú zlosť, že som si musela brať tabletku. Nervy so mnou lomcujú, keď trepe sprostosti! Ale dôjde aj na neho. Musí!” neskrýva nádej Zlatica.

Vyšetrovanie akcie "Očistec" vedie čoraz bližšie k Smeru-SD. Smeruje to na Kaliňáka?
Zatýkanie vysokopostavených exšéfov polície v rámci akcie Očistec, ale najmä niektoré výpovede zadržaných funkcionárov možno dovedú políciu až k dlhé roky najobľúbenejšej strane, ktorej šéfuje Robert Fico. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Pozrieť sa mali aj na telefonáty Fica s mafiánom Vadalom

Mama zavraždenej Martiny vzápätí poznamenala, že nechápe, prečo si nikto z oficiálnych predstaviteľov prokuratúry nevyžiadal z Talianska jeho telefonáty s dnes už odsúdeným Antonínom Vadalom za pašovanie drog, ktorý pôsobil na východe Slovenska a bol členom talianskej mafie Ndranghetta: “Bolo tých hovorov cez štyristo. A že naozaj boli, je fakt, o ktorom mi hovorila talianska novinárka Maria Grazia Mazzola. Stačilo si ich oficiálne vyžiadať. Doteraz to nikto neurobil!” prezrádza svoje šokujúce informácie Zlatica, ktorú teší aj to, že vyšetrovatelia nabrali odvahu a zatýkajú svojich bývalých šéfov.

“Modlím sa za to, aby siahli aj na vyššie poschodia, do politiky. Janko a Martina si to zaslúžia! Síce nám ich to nevráti, ale Janko veľmi bojoval proti korupcii a podvodom a Martina ho v tom podporovala. Ešte treba pozatvárať viacero ľudí. Tajne dúfam a presne viem, koho! Mám taký zvláštny ciťak. Aj o Gašparovi som stále hovorila, že nič mi neurobil, ale mala som z neho hrozne zlý pocit! Nevedela som prečo, teraz to až konečne vyšlo najavo,” dodala pre portál 1.plus.sk mama zavraždenej Martiny Kušnírovej.

Neuveriteľné: Za sedem mesiacov zatýkania skončilo vo väzbe viac ako 30 vplyvných ľudí!
Po februárových voľbách sa so zatýkaním vplyvných ľudí, ktorí sa ocitli na šikmej ploche, doslova roztrhlo vrece a v rukách NAKA skončili naozaj veľké esá. Všimol si dennikn.sk. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.