Matovič je populista a fašista, napísal Blaha
20 | 11 | 2020 I Michal Filek

Ficov verný poslanec Ľuboš Blaha si vo svojom najnovšom statuse znova zobral na mušku premiéra Matoviča. Tentoraz ho nazýva Ducem a píše, že je obohratý a tuctový populista a fašista. Podľa neho je totiž nákup 16 miliónov antigénových testov kolosálnou hlúposťou a vyhodením peňazí daňových poplatníkov, ktoré treba využiť na zvýšenie kapacít nemocníc a trasovania. 


"Totalitné hnutia sú posadnuté mániou permanentného pohybu". To napísala pred vyše polstoročím slávna filozofka Hannah Arendtová, keď opisovala Hitlerovu nacistickú stranu. Všimnite si tú paralelu so súčasnou politikou Igora Matoviča," začal svoj status Blaha.

Krásny príklad je, podľa Blahu, Matovičovo druhé celoplošné testovanie. Keď Matovič vyhlasoval prvú "špajchlovačku", ešte sa vraj mohol tváriť, že je to loď, ktorá sa plaví do neznáma. Dnes už každý vie, že použiť rýchlotesty na celý národ, je kolosálna hlúposť a nič to nerieši, len to ľudí terorizuje.

Chmelár: Kto ešte verí, že Matovičove plošné manévre boli úspešné, nech sa dá vyšetriť
Publicista Eduard Chmelár upozorňuje, že vláda klame o skutočnom stave pandémie na Slovensku. Je presvedčený, že nám v krátkom čase hrozí kolaps zdravotnej starostlivosti. Vo svojom najnovšom statuse na facebooku volá po okamžitom odstavení vlády... Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Michal Filek


Blaha pokračuje: Z Rakúska Matovičovi odkazujú, že takéto vecí sa dajú robiť len dobrovoľne. Európska komisia vydala správu, podľa ktorej je celoplošné testovanie nezmysel a rýchlotesty sa majú používať iba na ohniská nákazy. Z USA mu hneď po testovaní poslali odkaz, že rýchlotesty nič neriešia. Každý odborník vie, že peniaze treba investovať do zvýšenia kapacity nemocníc a trasovania a nie ich vyhadzovať do kanála tým, že otestujeme milióny ľudí, z ktorých drvivú väčšinu Matovičova špajchla ako nakazených nezachytí, aj keby boli.

"Milióny vašich peňazí, drahí daňoví poplatníci, ide do kanála. A časť z toho si zrejme rozdelia koaliční partneri ako vývar. To je tá Matovičova atómová bomba. Americkí vedci sú "kotlebovskí bludári", naši vedci sú "kuvici a sabotéri". Pravdu má len Benito, pardon, Igor. Duce Igor Matovič."

Blaha podal trestné oznámenie na Matoviča, Naďa a Krupu za hanobenie národa
"Igor Matovič a jeho spolustraníci neuveriteľným spôsobom urážajú a hanobia ľudí na Slovensku. Vraj sú opice. Vraj sú luza. Vraj sú psychopati... Dosť! Podávam trestné oznámenia za hanobenie, trestná sadzba jeden až tri roky... Už stačilo, páni... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Michal Filek


"Veriť, poslúchať, bojovať" - tak znelo heslo Mussoliniho fašistov v Taliansku. Zhruba takto, podľa Blahu, svet politiky chápe aj Matovič.

"Jeho oddaní stúpenci mu majú slepo veriť a majú poslúchať. A majú bojovať za každú hlúposť, ktorú doma v obývačke vymyslí s Pavlínkou a Klárkou večer po Večerníčku. A ak sa ozveš s iným názorom, si nepriateľ národa a kuvik. Nie, priatelia, Matovič nie je ničím nový ani originálny. On je len obyčajný, tuctový a obohratý - populista a fašista," ukončil status Ľuboš Blaha.

Komisárka pre deti: na testovanie detí je nutný súhlas zákonného zástupcu
Kancelária Komisára pre deti vydala právne stanovisko k návrhu plošného a pravidelného testovania detí pred nástupom do školy. Na testovanie detí je nutný súhlas rodiča a každé, aj neotestované dieťa musí mať zabezpečený prístup k vzdelaniu. Úrad... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Petra Demková