Fico, Harabin, Kotleba a Danko si vyšli medzi ľudí bez rúška! Čo im odkázal Mikulec?
20 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Protesty v Bratislave počas 17. novembra ukázali, že mnohým Slovákom je nariadenie o nosení rúška „ukradnuté“. Žiaľ, rovnako sa prezentovali aj niektorí naši známi politici.


Proti vláde Igora Matoviča a tiež prijatým protipandemickým opatreniam protestovali uplynulý utorok v Bratislave tisícky nespokojných ľudí. Boli medzi nimi aj niekoľkí opoziční politici, pričom aj oni, rovnako ako mnohí iní, sa rozhodli nerešpektovať nielen zákaz vychádzania, ale nedbali ani na nosenie rúšok, píše portál 1.pluska.sk.
Harabin nabádal ľudí: „Rúška si dajte dole!“

Bez rúška sa davu prihováral aj predseda Smeru-SD Robert Fico. Zdroj: FB / Robert Fico


Medzi tých, ktorí na tvári nemali neustále rúško patril aj predseda Smeru-SD Robert Fico, ktorý rečnil priamo pred budovou parlamentu obklopený davom ľudí. „Je to zvláštna doba, lebo sú tu napríklad protesty pred Úradom vlády a na taký protest príde sám proti sebe protestovať Richard Sulík. To tu nikdy nebolo a je to hodné do zápisu Guinessovej knihy hlúposti,“ vyhlásil počas prejavu Fico, pričom expremiér tým narážal na Sulíkovú prítomnosť na októbrovom proteste.

 

Ďalší, ktorý nemal na tvári rúško, ba dokonca podnecoval ľudí aby si ho dali dole tiež, bol Štefan Harabin, volebný líder strany Hlas. Niekdajší minister spravodlivosti sa ukázal v dave rozhnevaných Slovákov napriek tomu, že on sám patrí medzi rizikové skupiny ľudí. „Rúška si dajte dole,“ kričal Harabin uprostred davu, ktorý si neúspešného prezidentského kandidáta evidentne užíval.

Ďalším do partie politikov, ktorý boli na proteste bez rúška bol ich známy odporca Marián Kotleba, predseda ĽSNS. Šéf kotlebovcov bol bez rúška na tvári aj napriek tomu, že si zákerný koronavírus len nedávno vyskúšal na vlastnej koži. Jeho straníckeho kolegu poslanca Andreja Medveckého dokonca predviedla polícia.



Predseda SNS a bývalý šéf parlamentu Andrej Danko sa vybral do mesta podľa vlastných slov aby sa „nadýchal čerstvého vzduchu“. Ani on nezaprel v sebe svoje ego a novinárom, ktorí sa ho pýtali, prečo sa vybral do centra práve v čase keď sa tam konajú protesty odpovedal: „Šak sa pozrite, čo stvoril Matovič a vy.“

Minister vnútra Roman Mikulec mal na takéto počínanie všetkých, ktorí sa zúčastnili protestu bez rúška na tvári iba jediný odkaz: „Je to absolútne neférové, nezodpovedné, necitlivé voči ostatným,“ uvádza v závere portál 1.pluska.sk.

Blaha: Ak nedostal dodatočne pokutu za rúško Matovič na svadbe, tak nemôže nikto
Ľuboš Blaha vo svojom statuse na facebooku upokojuje účastníkov utorkových protestov. Podľa neho nemusia mať strach, že by dodatočne dostali pokutu za to, že nemali na sebe rúška. Ak pokutu nedostal Matovič za nenosenie rúška v lete na svadbe,... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Michal Filek