Izraelský útok na Sýriu si vyžiadal životy 3 vojakov
19 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Po reakcii sýrskych systémov protivzdušnej obrany na izraelský útok v blízkosti hlavného mesta Damask bolo zabitých niekoľko vojakov sýrskej armády, uviedla sýrska tlačová agentúra SANA, pričom Tel Aviv nálet potvrdil, informuje portál RT.


K útoku došlo v stredu v skorých ranných hodinách.

"Asi o 3:11 ráno nepriateľ odštartoval letecký útok v južnom regióne zo smeru Golanských výšin, ktoré sú okupované Izraelom," informovala agentúra SANA s odvolaním sa na vojenské zdroje.

Na oblohe nad oblasťou Damasku sa ozvali výbuchy a protivzdušná obrana krajiny zachytila „množstvo rakiet“, dodala agentúra.

Útok si podľa vojenského zdroja vyžiadal životy troch vojakov, pričom jeden opravár sa zranil.



Krátko potom, čo prišli prvé správy, sa Izrael prihlásil k zodpovednosti za útok na sýrske ozbrojené sily a uviedol, že vykonal odvetný nálet po tom, čo Damask a špeciálne iránske sily Kuds údajne zaútočili na izraelské jednotky v Golanských výšinách.

"Sme pripravení operovať proti iránskej nadvláde v Sýrii," uviedli vo svojom príspevku na Twitteri izraelské obranné sily (IDF).



Kremeľ: Uvítame každý pokus amerického prezidenta o na nadviazanie vzťahov s Ruskom
Moskva je pripravená spolupracovať s akýmkoľvek americkým prezidentom, uviedol pre portál RT hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Zopakoval, že Rusko nikdy nezasahovalo do vnútorných záležitostí USA, ale nedovolí, aby sa Spojené štáty miešali do ich... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Marek Molnár