Kremeľ: Uvítame každý pokus amerického prezidenta o na nadviazanie vzťahov s Ruskom
18 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Moskva je pripravená spolupracovať s akýmkoľvek americkým prezidentom, uviedol pre portál RT hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Zopakoval, že Rusko nikdy nezasahovalo do vnútorných záležitostí USA, ale nedovolí, aby sa Spojené štáty miešali do ich vlastných záležitostí.


Aj keď americké médiá už označili za víťaza volieb demokratického kandidáta Joea Bidena, oficiálny výsledok zatiaľ nebol vyhlásený a úradujúci prezident Donald Trump porážku prijať odmietol. Rusko, ktoré sa na rozdiel od iných krajín neponáhľalo pogratulovať Bidenovi, prijme obidva výsledky volieb, uviedol Peskov pre portál RT. "Budeme rešpektovať voľbu amerického ľudu, nech už je výsledok akýkoľvek, pričom sme pripravení spolupracovať s akýmkoľvek budúcim prezidentom USA, ktorého si Američania zvolia," uviedol Peskov. "Prirodzene, mali by sme väčšiu radosť z prezidenta, ktorý by bol ochotný vynaložiť aspoň nejaké úsilie na oživenie našich bilaterálnych vzťahov," ďalej poznamenal hovorca Kremľa.

Rusko pripravuje dohodu o otvorení námornej základne pre lode s jadrovým pohonom v Sudáne
Rusko má v pláne vybudovať námornú logistickú základňu v severovýchodnom africkom Sudáne, čo umožní Moskve udržať svoje jadrové vojnové lode na pobreží Červeného mora. V stredu predseda vlády Michail Mišustin návrh dohody schválil, informuje portál... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Peskov následne opäť odmietol obvinenia zo zasahovania do amerických volieb, obvinenia, ktoré v USA pretrvávajú posledné štyri roky. "Nikdy sme nezasahovali - a nikdy nebudeme zasahovať - ​​do vnútorných záležitostí Ameriky. To isté platí aj naopak. Nikdy nedovolíme, aby Amerika zasahovala do našich vnútoerných záležitostí," ďalej vyhlásil Peskov.

Ruská ekonomika vykazuje silné známky zotavenia z pandémie
Ruská ekonomika sa v treťom štvrťroku zmenšila o 3,6 percenta, pričom ide o viac ako dvojnásobné zlepšenie oproti osempercentnému poklesu v predchádzajúcom štvrťroku, keď vláda vypla ekonomiku, aby sa pokúsila potlačiť prepuknutie epidémie... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Hovorca Kremľa dodal, že Moskva dala jasne najavo svoj postoj, pričom o tejto otázke už opakovane prehovoril ruský prezident Vladimir Putin. "Toto je náš nemenný princíp, ktorý náš prezident opakovane vyjadril na medzinárodných fórach, v bilaterálnych rozhovoroch atď. Jeden by si myslel, že priemerný Američan už našu pozíciu mnohokrát počul a mal by si ju zapamätať," dodal na záver hovorca Kremľa.

Príbeh „Russiagate“ v USA pretrvával počas celého funkčného obdobia Donalda Trumpa. Napriek tvrdým obvineniam voči Moskve a nasledujúcim sankciám však dosiaľ neboli predložené nijaké dôkazy o tom, že Rusko nejako ovplyvnilo výsledok amerických prezidentských volieb v roku 2016, konštatuje portál.

Zuckerberg prezradil zamestnancom, že je „jasné“, že Biden vyhral sporné americké voľby
Generálny riaditeľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg údajne vyhlásil za víťaza amerických prezidentských volieb demokrata Joea Bidena, čím dal najavo, že Trump nevyhrá ani vďaka súdnym sporom, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Marek Molnár