Čarnogurský: Žiadne americké základne na Slovensku!
19 | 11 | 2020 I Michal Filek

Bývalý premiér a expredseda KDH Ján Čarnogurský vyzval mimoparlamentné strany, aby spolu začali komunikovať o spolupráci do parlamentných volieb. Mali by tak urobiť preto, aby nepredalo 10% hlasov, ktoré zastupujú. Čarnogurský to povedal počas svojho vystúpenia na protestnom zhromaždení v Bratislave 17. novembra. Okrem toho varoval pred rozmiestnením amerických vojakov na našom území. 


Čarnogurský svoj prejav uverejnil následne aj v statuse na facebooku. "Chceme lepšiu vládu. Žiaľ, keď si čítam prieskumy verejnej mienky, záruky lepšej vlády zatiaľ nevidím. Keby boli za týždeň voľby, vôbec by nemusela vzniknúť lepšia vláda. Príčinou je, že opozičné strany medzi sebou nekomunikujú. Nekomunikujú medzi sebou parlamentné opozičné strany a nekomunikujú medzi sebou ani neparlamentné strany, ktoré sa nedostali do Národnej rady, ale spolu podľa prieskumov reprezentujú viac než 10 % hlasov."

Polovica republikánov verí, že "oprávnene vyhral" Trump
Približne polovica republikánskych voličov verí tomu, že súčasný americký prezident Donald Trump "oprávnene vyhral" voľby, avšak víťazstvo mu ukradli rozsiahle volebné podvody, ktoré zvýhodnili demokrata Joea Bidena. Vyplýva to z najnovšieho... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | tasr


Parlamentné strany si, podľa neho, musia komunikáciu medzi sebou vyriešiť samy. "Ale môžeme hovoriť do komunikácie mimoparlamentných strán. Mali by začať spolu hovoriť aspoň strany podobného ideového a politického zamerania. Zdá sa, že samé to nedokážu. Mohli by sme preto poveriť organizátorov tejto manifestácie, aby zvolali čosi ako koordinačný výbor neparlamentných strán. Všetky by mali rovnaké postavenie, nebol by žiadny predseda a na stretnutiach by sa rozprávali o spolupráci, či až zlúčení podľa dohodnutej štruktúry do parlamentných volieb. Škoda je tých 10 % hlasov."

Známy priaznivec Ruska a Vladimíra Putina sa vyjadril aj povolebnej situácii v USA. Konkrétne avizovaný zámer rozmiestniť v Európe vojenské základne NATO. "V Amerike boli prezidentské voľby a vyzerá to, že vyhral Biden. Už sa objavujú komentáre, že za Bidena Spojené štáty natlačia viac vojakov k ruským hraniciam cez „východnú Európu“, to akože cez nás. Ale keď na Rusko vyletí raketa z hociktorého štátu NATO, Rusko vypustí rakety na ciele vo všetkých štátoch NATO. Preto je veľmi dôležité, aby na Slovensku nebola základňa NATO. Minister Naď už pozval štyroch amerických vojakov, ale najradšej by pozval štyritisíc. Nedovoľme to. Žiadne americké základne na Slovensku!"

Trump prepustil šéfa kybernetickej bezpečnosti po tom, čo jeho agentúra označila voľby za „najbezpečnejšie v histórii“
Prezident Donald Trump prepustil šéfa Agentúry pre bezpečnosť v oblasti kybernetickej bezpečnosti a infraštruktúry Chrisa Krebsa pre „veľmi nepresné“ vyhlásenie, v ktorom agentúra uviedla, že voľby v roku 2020 boli najbezpečnejšie v histórii USA,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Marek Molnár