Šokujúce slová politológa Baráneka: „Goebels bledne závisťou!“
16 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Je horší COVID-19 alebo obyčajná chrípka? Tak táto otázka sa rieši medzi ľudom už od začiatku pandémie koronavírusu. Do diskusie sa teraz zapojil aj politológ Ján Baránek.


Politický analytik Ján Baránek reaguje na status ministerstva zdravotníctva v ktorom sa porovnávaj počet úmrtí na COVID-19 a chrípku. „Toto už je špinavá goebelsovská propaganda. Nechápem, prečo tu niekomu extrémne záleží až na zločinnom a cielenom šírení strachu a paniky, píše na začiatku svojho statusu Baránek a informuje o tom aj portál hlavnespravy.sk.
Toto už je špinavá goebelsovská propaganda!

Analytika najviac zaráža konštatovanie ministerstva, že kým do piatku 13. novembra na Slovensku podľahlo ochoreniu COVID-19 491 ľudí, tak počas chrípkovej sezóny 2018/2019 bol vírus chrípky potvrdený u 40 zosnulých. „Goebels bledne závisťou… Odhliadnuc od toho, že si myslia, že toto je národ idiotov, ktorý im doslova „zožerie“ každé nimi vydávené klamstvo, chcem sa opýtať – odkedy sa počas chrípkovej sezóny robia testovania na prítomnosť vírusu chrípky v takom rozsahu, ako to vidíme pri Ciovid-e?“ pokračuje vo svojom Baránek, podľa ktorého sa ministerstvo za každú cenu snaží dokázať, že nie je pravda, čo sa tvrdilo aj v odborných kruhoch doteraz. Teda že v r. 2007-2017 umrelo na chrípku ročne priemerne cca. 800 ľudí.

„Lebo takéto číslo akosi nepasuje do drakonických opatrení tohto amatérsko-exhbicionistického a neschopného zhluku osôb, ktorý si hovorí „vláda SR“. Lebo nejako predsa musia ospravedlniť svoje nezmyselné opatrenia, ako napr. núdzový stav. S ochorením menej nebezpečným, ako je chrípka to samozrejme, akosi nejde,“ zamýšľa sa politický analytik.



"Postavili by ste sa do radu na testovanie s rizikom 1:4, že umriete, ako pri Španielskej chrípke?" pýta sa Baránek
Politický analytik Ján Baránek v svojom statuse položil otázku tým, ktorí sa ho neustále snažia presvedčiť o mimoriadnej nebezpečnosti Covid-u a o tom, že kvôli tomu bolo morálnou povinnosťou zúčastniť sa plošného testovania. Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič

Nemajú hanbu primitívne manipulovať s ľuďmi?

Okrem iného sa Baránek v tejto súvislosti tiež pýta, v akom rozsahu sa počas chrípkového obdobia robia pitvy tak, ako v prípade koronavírusu. „No v malom. V takom, že uvedú IBA úmrtia, kde bol vírus chrípky POTVRDENÝ!!! Ako by vyzerali asi čísla o úmrtí na chrípku, keby sa pitvalo tak, ako pri Covid-e? Odpovedajte, mudrlanti z Ministerstva zdravotníctva! No, asi by sa prišlo k číslu cca. 800!!! Nemajú hanbu sprosto využívať fakt, že bežný človek toto nevie a naletí im na ich každú primitívnu manipuláciu,“ dodáva ešte Baránek.

A aby tej kritiky z jeho strany nebolo málo, neodpustil si ju ani v samom závere. „Nemajú hanbu sprosto vyžívať fakt, že bežný človek toto nevie a naletí im na ich každú primitívnu manipuláciu. P. S. Keď som si prečítal ich manipulatívny text, skoro som skolaboval od rozhorčenia. Tak sa za prípadné emócie ospravedlňujem,“ píše v samom závere svojho statusu analytik.



„Slovensko musíme založiť odznovu.“, myslí si Ján Baránek
Analytik Ján Baránek sa pozastavil nad prípadom človeka, ktorý musí ísť do väzenia na niekoľko rokov za krádež klobás. Kradol totiž v čase núdzového stavu, píše na svojom Facebooku. Čítať ďalej
22 | 10 | 2020