Rusko postaví nový viacúčelový nákladný prístav na Ďalekom východe
16 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Podľa tlačovej agentúry regionálnej vlády bude na ruskom ostrove Sachalin postavený nový nákladný prístav s terminálmi pre uhlie, ropu a plyn. Výstavba sa začne pravdepodobne v roku 2022, informuje portál RT.


Nový multifunkčný nákladný prístav sa bude nachádzať na hranici administratívnych oblastí Makarovskii a Poronajskii.

„Návrh koncesnej dohody už schválilo ruské ministerstvo financií a projekt sa v súčasnosti finalizuje spolu s ministerstvom hospodárskeho rozvoja,“ uviedla tlačová služba.

Z federálneho rozpočtu budú na infraštruktúru pridelené štyri miliardy rubľov (52 miliónov dolárov). Projekt vytvorí viac ako 300 nových pracovných miest.

Významní investori sa presúvajú od dolára ku zlatu a bitcoinu, upozorňujú ekonómovia
Legendárni investori a analytici varujú pred hroziacim zánikom dolára a hľadajú zaisťovacie stratégie, pričom Bitcoin sa zdá byť dokonalým spôsobom ochrany týchto aktív, tvrdia ekonómovia v najnovšej epizóde Keiserových správ od portálu... Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Podľa guvernéra regiónu Sachalin Valeryho Limarenka je nový prístav pre región „strategickým projektom“, pretože sa bude využívať na dodávku LNG na Kurilské ostrovy.

„Naše úsilie je dnes zamerané na diverzifikáciu regionálneho hospodárstva a zníženie závislosti od ropného a plynárenského odvetvia. Veľký význam bude mať výstavba prístavu v okrese Makarovskii. Výrazne to zvýši obrat nákladu v regióne,“ uviedol Limarenko.

Poznamenal tiež, že počas procesu výstavby sa budú uplatňovať moderné technologické riešenia na zabezpečenie vysokej úrovne environmentálnej bezpečnosti.

Rothschildov potomok získal prvé víťazstvo v právnom boji o rodinné dedičstvo, ktoré bolo zabavené nacistami v Rakúsku
Viedeň utrpela prvý neúspech v spore s potomkami bankovej dynastie Rothschildovcov, ktorí žalovali úrady kvôli zabavenému rodinnému dedičstvu v hodnote až 110 miliónov eur, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Marek Molnár