Bývalý člen Útvaru osobitného určenia vyzval kolegov aby sa nenechali zneužiť
16 | 11 | 2020 I Gabriel Matta

Bývalý člen Útvaru osobitného určenia Ernest Nagy napísal výzvu pre svojich bývalých kolegov slúžiacich v policajnom zbore, aby sa nenechali zneužiť a odmietli splniť rozkazy ktoré sú v rozpore s ústavou, hlavne článkom 32. Zákonom sú presne stanovené dôvody, kedy majú právo rozkaz odmietnuť.



Výzva mojim bývalým kolegom

Blíži sa 17. november 2020 a spolu sním aj chystané protesty. To, že sa tie protesty uskutočnia, niet najmenších pochýb. Stačí, ak človek sleduje sociálne siete a vidí ako zo dňa na deň rastie odpor proti súčasnej vláde, proti jej totálnej neschopnosti spravovať a riadiť spoločnosť.

Mňa osobne, ako človeka s právnickým vzdelaním, najviac mrzí, že sa kolosálnym spôsobom porušuje ústava SR a dokonca nariadenia vlády sú v rozpore so Slovenským právnym poriadkom. Už v rímskom práve platila zásada, že z bezprávia nemôže vzniknúť právo “Ex iniura ius non oritur”. A tá to zásada platí do dnes!

Ak sa spoločnosť prestane riadiť právom a zákonmi, nastupuje anarchia, a to je už len krok od občianskych nepokojov.

Ľudia na Slovensku už protestujú proti tejto vláde
V nedeľu 15. novembra sa uskutočnil sviečkový pochod proti vláde Igora Matoviča. Asi 2000 tisíc ľudí prišlo pokojným spôsobom vyjadriť svoju nespokojnosť a frustráciu zo situácie, ktorá na Slovensku nastala. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


A práve preto, by som chcel touto cestou vyzvať všetkých príslušníkov PZ SR ako aj ostatné ozbrojené zložky, ktoré sa Vláda SR chystá nasadiť proti svojím občanom, aby sa nenechali zneužiť. Viem, že budete pod jednotným velením a budete len plniť niekoho rozkazy. Ale aj rozkaz je možné odmietnuť. A sú na to opäť zákonom presne stanovené dôvody, kedy máte právo rozkaz odmietnuť.

Viem aj to, že Vaši nadriadení Vám budú tvrdiť, že protiprávnu činnosť vykonávajú protestujúci občania. Prosím, prv než si natiahnete protiúderový komplet a nafasujete štíty, obušky a slzáky, si pozorne prečítajte čl. 32 Ústavy SR a zamyslite sa nad ním.

Na to, aby ste vedeli posúdiť ako sa máte zachovať a čo je správne potrebujete len dve základné veci:

  1. prirodzenú inteligenciu a

  2. dostatok právneho vedomia


Nepochybujem, že drvivá väčšina z Vás tieto atribúty spĺňa. Prosím, nikdy nezabudnite a majte na pamäti, že násilie plodí len násilie …

Vidíme sa v utorok

Mgr. Nagy Ernest

Veľký občiansky protest sa má uskutočniť v utorok 17. novembra o 16:00 hod. na Hodžovom námestí v Bratislave. Svoju účasť avizovali aj mnohí politici. Na protest proti vláde Igora Matoviča sa chystajú aj futbaloví fanúšikovia. Tí avizujú svoje stretnutie 17. 11. o 15:00  hod. na Hlavnej stanici.

Od 12.00 hod. sa má konať na nám. SNP aj zber podpisov – klientov na skupinovú žalobu v súvislosti s opatreniami vlády proti korone.

Šokujúce slová politológa Baráneka: „Goebels bledne závisťou!“
Je horší COVID-19 alebo obyčajná chrípka? Tak táto otázka sa rieši medzi ľudom už od začiatku pandémie koronavírusu. Do diskusie sa teraz zapojil aj politológ Ján Baránek. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.