Prečo vylial Slobodník „špinu“ na Gašpara aj Bödöra? Mal STRACH o rodinu!
15 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Bernard Slobodník patrí medzi tých vysokopostavených vysokých policajných šéfov, ktorých NAKA zadržala v rámci akcie Očistec. Aj on sa ale rozhodol prehovoriť a spolupracovať.


Pred vyšetrovateľmi NAKA sa rozhovoril aj jeden z jej bývalých šéfov Bernard Slobodník, ktorého sebavedomím prvýkrát zatriaslo v kauze spojenej s Monikou Jankovskou. Vtedy údajne poslal exprezidenta polície Tibora Gašpara, ale aj ostatných obvinených, slušne povedané, „kade ľahšie“, píše portál 1.pluska.sk.
V bezpečnostných zložkách sa dejú otrasné činy

Bernard Slobodník sa mal priznať k prijímaniu úplatkov rádovo v státisícoch eur za ovplyvňovanie alebo neriešenie závažných podozrivých činov. Ako sám uviedol, počas toho ako údajne konal trestnú činnosť vraj prichádzal na to, že nekoná správne, a tak začal teraz spolupracovať s políciou. Podľa medializovaných informácií mal vo svojej výpovedi povedať: „Ľudia celý život makali a majú 400-eurové dôchodky. My sa tu hráme na bohov a za peniaze sme ochotní urobiť všetko.“

Hlavným dôvodom, prečo začal „spievať“, má byť podľa neho to, že nielen v bezpečnostných zložkách, ale aj v celom štáte, sa dejú otrasné nezákonné činy, a treba o tom začať hovoriť. Kajúcnik Slobodník mal tiež povedať, že práve pre skutky, ktoré mala páchať obvinená skupina, sa množstvo ľudí nevedelo domôcť práva a mali existenčné problémy.

Bývalý policajný prezident T. Gašpar podal trestné oznámenie na B. Slobodníka
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar v stredu na Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal trestné oznámenie na bývalého vysokopostaveného policajného funkcionára Bernarda Slobodníka. TASR to potvrdil bývalý policajný... Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | TASR

Slobodníka údajne zlomilo spútanie jeho manželky

Organizované skupiny síce dlho šliapu ako dobre namazaný stroj, avšak iba do určitej chvíle, a to kým nepovolí jedna súčiastka. Zlomový moment vo vnímaní reality nastal u Slobodníka údajne pred pár rokmi. Ako tvrdí zdroj denníka Plus jeden deň, mal čeliť kritike za to, že jeho „finančná polícia“ zadržala Michala Vidu, ktorý mal na krku podozrenie z daňových podvodov. Bol to pritom ten istý Vida, ktorý v úplne inom prípade, v kauze Fatima, zmenil výpoveď v prospech Jankovskej. Tá mala ešte ako sudkyňa okresného súdu poslať za mreže podnikateľa Ondreja Janíčka, za čo mala zinkasovať úplatok 3 milióny korún (asi 100-tisíc eur).

„Vtedy som po slovnom útoku na mňa povedal pánovi Gašparovi a aj iným prítomným osobám „už dosť“ a choďte mi všetci do p**e!“ povedal vraj s krikom Slobodník o momente, keď si sám konečne vstúpil do svojho svedomia. Odvtedy mal byť vzťah v skupine naštrbený a on bol údajne už len tolerovaný, pretože vedel o mnohých veciach, ktoré nemali vyplávať na verejnosť. Aký bude teraz jeho osud, je ešte otázne, lebo na členoch skupiny mu ste záleží menej ako na svojej rodine. „Pohnútkou spolupracovať bolo ráno, keď som bol zadržaný, kde bola aj moja žena spútaná 4 a pol hodiny. Nechcem, aby to moja rodina ešte zažila,“ dodal Slobodník, píše v závere portál 1.pluska.sk.

Akcia Očistec: Gašpar obvinenia odmieta, Slobodník chce spolupracovať, Hraško sa psychicky zrútil
Štvrtková akcia NAKA poriadne zamávala Slovensko a určite aj slušnými policajtami. Zaujímavé je aj sledovanie, ako sa bývalí vysokí funkcionári polície pred sudcom spávajú. Hraško sa k nemu ani nedostal. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.