Máte potvrdený koronavírus? TAKTO sa môžete doma liečiť, prípadne kedy zavolať záchranku
15 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Ste odvážni ako predseda ĽSNS a trúfate sa doma liečiť sami? Nie, tak teda vedzte, že ak si zavoláte záchranku operátorovi treba za každých okolností hovoriť pravdu!


V prípade, že má pacient potvrdené ochorenie COVID-19, no nemá žiadne vážne zdravotné ťažkosti, postačí mu aj domáca liečba. Na tiesňovú linku 155 treba volať len pri kolapsových stavoch či problémoch s dýchaním, ale operátorovi treba hovoriť pravdu, aby vedel zdravotný stav pacienta správne zhodnotiť, informuje portál dnes24.sk.
 Na tiesňovú linku volajte len v prípade kolapsového stavu

Na túto skutočnosť upozorňuje Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby na sociálnej sieti. V rámci domácej liečby sa odporúčajú antipyretiká v prípade vysokých teplôt, dostatok spánku, tekutín a vitamínov, ako aj pokoj na lôžku a dôsledná karanténa. Podľa operačného strediska záchranárov nie je nevyhnutné domáhať sa vyšetrenia v nemocnici, potrebné je však kontaktovať svojho obvodného lekára.

„Na tiesňovú linku 155 volajte v prípade kolapsového stavu, problémov s dýchaním, napríklad, keď sa neviete poriadne nadýchnuť, prípadne neviete dokončiť vetu, pretože sa zadýchavate,“ riadia ľuďom na operačnom stredisku kde tiež zdôrazňujú, že za každých okolností treba operátorovi hovoriť pravdu, aby vedel zdravotný stav pacienta správne zhodnotiť, píše portál dnes24.sk.

Samoliečiteľ Kotleba zmiešal alkohol s liekmi! Podľa infektológa je to veľký hazard so životom
COVID-19 napadol u nás už desaťtisíce ľudí. U niekoho mal ľahší, u niekoho ťažký priebeh a niekto novej pandémii podľahol. Liečba, ktorú si zvolil šéf ĽSNS je nielen netradičná, ale najmä nebezpečná. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.