Jozef ďakuje zdravotníkom za to, že ho zachránili. Z jeho listu mali v očiach slzy
15 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Koronavírus, a najmä osudy ľudí, ktorí sa ním nakazili, píše rozličné príbehy. Jeden taký, ktorý sa, našťastie, skončil dobre, sa týka aj pacienta Jozefa.


Jedným z pacientov nakazeným Covidom -19 je aj Jozef, ktorý skončil na umelej pľúcnej ventilácii v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici, kde liečia aj vážne covidové stavy. Po ťažkom boji ho napokon pustili domov, on ale na svojich záchrancov nezabudol, píše portál cas.sk.
Práca zdravotníkov je aj teraz veľmi dôležitá

Jozef síce žil zdravý životným štýlom s dostatkom spánku, pravidelným športovaním aj výživnou stravou, napriek tomu COVID-19 zasiahol aj do jeho života a života jeho rodiny ako blesk. Hospitalizovali ho v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, lenže jeho stav sa tak skomplikoval, že skončil na umelej pľúcnej ventilácii. Doma nechal manželku s dvoma synmi, ktorí netrpezlivo sledovali jeho zdravotný stav. Jozefov stav sa našťastie lekárom a zdravotníkom podarilo zvrátiť a teraz už 2 týždne dýcha sám a mimo múrov nemocnice.



Všetko sa to ale zomlelo tak veľmi rýchlo, že Jozef svojim záchrancom nestihol ani poďakovať, a preto sa to rozhodol urobiť aspoň listom, ktorý poslal do nemocnice. Pri jeho čítaní sa mnohým tlačia slzy do očí, lebo v ňom pripomína, aká dôležitá je práca zdravotníkov aj v tejto veľmi náročnej situácii. „Z tohto listu sme veľmi šťastní, pretože prinavrátiť zdravie ťažko chorému človeku je najväčšia satisfakcia a dôkaz, že naši zdravotníci vkladajú do svojej práce - svojho poslania veľa síl a odhodlania a nevzdávajú sa ani pri zdanlivo neriešiteľných prípadoch. Pánovi Jozefovi želáme skorý návrat do bežného života spred korony,“ vyjadrila sa nemocnica na svojej facebookovej stránke, píše na záver portál cas.sk.

Lekári v Komárne čelili ťažkej skúške. Prvýkrát operovali pacienta s COVID-19
Chirurgovia komárňanskej nemocnice boli postavení pred naozaj ťažkú skúšku. V nedeľu popoludní niekoľko hodín operovali muža pozitívneho na koronavírus. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.