Občania vyzývajú na odpor voči Matovičovej vláde. Naozaj čakajú Slovensko otvorené protesty?
14 | 11 | 2020 I Aneta Leitmanová

Valí sa to zo všetkých strán. Vyhlásenia, otvorené listy, plamenné výzvy, vrátené vyznamenania… Občania majú plné zuby korony, to sa dá pochopiť. Lenže rovnako majú aj plné zuby Matoviča a jeho spôsobu vládnutia. A to sa dá tiež pochopiť.


Čoraz jasnejšie sa ukazuje, že novozvolená vláda je plná poloamatérov a prvoplánových populistv. Ich jedinou víziou budúcnosti je donekonečna opakované heslo „Lebo Fico kradol“. Lenže to, čo fungovalo pred voľbami, sa teraz ľuďom už protiví. Málokto by však tušil, že to bude tak skoro.

V histórii Slovenska snáď nebol na čele štátu ešte doposiaľ žiaden premiér, ktorého popularita by tak prudko a závratne klesla takmer okamžite po nástupe do úradu. Stačilo pár mesiacov a Matovič ukázal, kto vlastne je. Verejne odkryl všetky svoje nedostatky a celému národu ukázal svoju neschopnosť riadiť túto krajinu. A dôvodom nebola pandémia, ale detinské ego Igora Matoviča.

Veľa občanov v tomto núdzovom stave, v ktorom sa všetci nachádzame, vidí ako hlavný zdroj bezútešnej situácie, práve Igora Matoviča. Arogancia moci, ktorú ako opozičný poslanec tak vehementne kritizoval, dosiahla v jeho podaní hneď v prvých mesiacoch také rozmery, že aj mnohí z tých, ktorí ho ešte pred trištvrte rokom volili, mu dnes nevedia prísť na meno.

Smer plánuje 17. novembra vlastnú akciu pri soche Alexandra Dubčeka
Opozičný Smer-SD organizuje 17. novembra pred plánovanými protestmi vlastnú akciu pri soche Alexandra Dubčeka v Bratislave. Cez sociálne siete sa plánuje prihovoriť verejnosti a odporučiť ľuďom pridať sa k protestom. TASR o tom informoval hovorca... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Frustrácia občanov z aktuálneho diania v štáte núti väčšinu z nich prejaviť svoj názor aj nahlas. Množia sa výzvy obyvateľstva na uplatnenie článku 32 Ústavy SR, ktorý hovorí o tom, že ľudia majú právo zobrať veci do vlastných rúk, ak orgány štátu zlyhajú a je ohrozený demokratický poriadok ľudských práv a slobôd. Podľa mnohých totiž práve táto situácia nastala.

Mnoho renomovaných právnikov, odborníkov ale aj vedcov už opakovane ostro kritizovali netransparentné a často krát nepochopiteľné rozhodnutia Igora Matoviča. Otvorene ho kritizujú aj jeho koaliční partneri, ktorí však aj naďalej podporujú vládu, ktorej sú súčasťou. Opozícia bije na poplach, ale vzhľadom na svoju minulosť a ideológiu je iba spochybnená označením "fašisti a mafiáni".

Zdá sa, že na Matoviča nefunguje odborný argument, ani dobré slovo. Preto je situácia v spoločnosti vyhrotená a schyľuje sa naozaj k masový protestom. Je však potrebné, aby neboli násilné. Aby nemohol nikto povedať, že protestovali iba chuligáni. Protesty musia byť jednotné a musia riadne manifestovať nespokojnosť obyvateľov s touto vládou.

Matovič si nevidí na koniec nosa. Treba mu de neho "frngnúť"! Ak ani takto nepochopí, neostáva mu iné, len si ho poriadne tvrdo nabiť.

Premiér venuje veľa pozornosti chystaným protestom - má strach?
Podľa predsedu vlády masívne protesty pripravujú mafiáni a fašisti. Prečo ho táto téma tak frustruje? Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Ivan Brožík