Česi zúria. Slováci im preberajú vlajkovú loď priemyslu - Superb!
13 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Superb do Bratislavy, tak to je naozaj na neprežutie. Česi hovoria o nepriateľskom kroku Volkswagenu voči nim. Téme sa venujú lidovky.cz.


To, že sa bude Škoda Superb vyrábať niekde inde ako v Českej republike, rieši matka koncernu Volkswagen v Nemecku už viac rokov. Vážnym kandidátom bolo Turecko a to by hádam naši západní susedia aj vydržali. Ale doslova "potupne" znie pre nich informácia, že Superb bude zbiehať z nových výrobných liniek bratislavskej koncernovej pobočky. Téma už zaujala aj české mienkotvorné médiá, najnovšie portál lidovky.cz.

Definitívny verdikt koncernu mimoriadne znepokojil odborárov v Škodovke. "Škodováci toto rozhodnutie vnímajú mimoriadne citlivo" - vyhlásil český odborársky predák Josef Středula. Limuzína Superb sa má o dva roky miesto vo východočeských Kvasinách vyrábať v bratislavskom závode Volkswagenu, kam sa presunie z Nemecka aj sesterský model Passat. Takmer po 20 rokoch zmizne z českých liniek jedno z najdrahších áut, ktoré Škoda Auto ponúka. "Považujem toto rozhodnutie za politické. Ide podľa mňa o nepriateľský krok, a to je ešte korektný výraz, "myslí si šéf Českomoravskej konfederácie odborových zväzov.

Volkswagen pracuje na prerozdelení produkcie do závodov po celom svete, so slovenskou vládou podpísal dohodu
K rozhodnutiu dozornej rady koncernu Volkswagen o pridelení projektov zatiaľ neprišlo. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | SITA


Slovenská vláda začiatkom júla tohto roka s nemeckou automobilkou podpísala spoločné vyhlásenie o jej možnej budúcej investícii na Slovensku. Generálny riaditeľ Volkswagenu Herbert Diess hovorí o jednej miliarde investícií.

"To, že nové veľké výroby získava práve slovenský závod koncernu Volkswagen, potvrdil Diess pre najnovšie vydanie časopisu Automobilwoche. „Rozhodli sme sa zvýšiť kapacitu v Bratislave,“ povedal, zverejnil portál teraz.sk. Nový veľký projekt Slovensko získava po tom, čo Volkswagen už skôr prehodnotil zámer stavať nový závod na Passaty a Superby v Turecku.

Výroba nových Passatov a Superbov smeruje do Bratislavy, tvrdia zdroje z blízkosti automobilky Volkswagen
Bratislavskému Volkswagenu zrejme pribudne lukratívna výroba. Všetko totiž nasvedčuje tomu, že po medializovanom rozhodnutí nemeckej automobilky nepostaviť zamýšľanú novú továreň v Turecku smeruje výroba novej generácie Passatov a Superbov práve na... Čítať ďalej
01 | 07 | 2020 | SITA