Z talianskeho deportačného centra unikli traja teroristi
12 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Talianska polícia hľadá severoafrického migranta s napojením na islamský extrémizmus, ktorý unikol z deportačného zariadenia v Ríme, informuje portál Breitbart.


Cez víkend unikli z deportačného strediska Ponte Galeria traja migranti. Na ich útek bola v sobotu ráno upozornená polícia. Tá neskôr zajala Maročana Falaha Hamzu a ďalšieho nemenovaného migranta, Tunisan Ibrahim Ghomed je však stále na úteku.

Hamza je známy radikálny islamský extrémista a bol vzatý späť do väzby len pár hodín po úteku, informuje Il Giornale. Noviny uviedli, že ho vypátrali s pomocou miestnej ženy, ktorej manžel extrémistu poznal. Tunisan Ibrahim Ghomed sa medzitým stihol polícii vyhnúť a podľa vyšetrovateľov je tiež podozrivý z terorizmu. Africké úrady a Interpol varovali Taliansko pred extrémistickým pozadím týchto troch mužov. Talianska polícia potom mohla týchto troch vypátrať v centre migrantov a zadržať ich.

Protesty Kotlebu, Fica a chuligánov môže polícia hneď rozohnať, tvrdí expert na ústavné právo
Kto prežil dni pred a po 17. novembri 1989 vie, aké to vtedy bolo. Zdá sa, že tie časy sa vracajú, pretože na tento deň, ale ostatne aj predtým, ba možno aj potom, sa chystajú protivládne protesty. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Po nedávnom teroristickom útoku v Nice, pri ktorom boli v miestnom kostole zavraždení Tunisanom traja ľudia vyšlo najavo, že migrant, 21-ročný Brahim Aouissaoui, prišiel do Európy nelegálne a pristál na talianskom ostrove Lampedusa. Než utiekol do Francúzska tiež žil v centre migrantov v meste Bari.

Populistický senátor Matteo Salvini neskôr kritizoval vládu ľavicovej koalície a spochybnil, koľko ďalších potenciálnych teroristov sa dostalo nelegálne cez Taliansko do Európy. "Koľko ich môže po pristátí zmiznúť ako on? Myslím, že sú ich tisíce. Napriek tomu existujú stopy na každého z nich,“ uviedol Salvini. Senátor tiež žiada o rezignáciu ministerky vnútra Luciany Lamorgeseovej.

Macron požaduje prísnejšiu ochranu vonkajších hraníc EÚ
11 | 11 | 2020 | Diana Zaťková