Testovanie situáciu s Covidom zhoršilo. "Každá ďalšia smrť ide na vašu hlavu, pán premiér", odkazuje Blaha
12 | 11 | 2020 I Petra Demková

Najnovšie čísla pozitívne testovaných ukazujú nárast. Poslanec Smeru, Ľuboš Blaha vie, kto to spôsobil. Premiérovi odkazuje:„keď dnes budete líhať do postele a s Pavlínkou prepočítavať mastné zisky z celého tohto podvodu s testovaním, všetky tie milióny, ktoré ste nakradli... prosím, spomeňte si, koľko ľudí muselo kvôli vašim kšeftom zomrieť“.



Aký požičaj, taký vráť.

Igor Matovič rád používa expresívne výrazy a keď hovorí o hrozbe korony, neraz spomína mŕtvoly, či hroby, ktoré bude treba kopať. Blaha mu v najnovšom statuse neostal nič dlžný a viní premiéra zo zhoršenej situácie. Pripomína mu, že dňa 17.10. premiér verejne vyhlásil, že ak  celoplošné testovanie zlyhá a neprinesie výsledky, podá demisiu.

„Po celoplošnom testovaní ste vyhlásili, že dosahy sa uvidia až o dva týždne - to vychádza zhruba na tieto dni“, upozorňuje Blaha a pokračuje, „dovoľte, aby som Vás informoval, že podľa dnešných údajov počet nakazených stúpol o takmer 2600 ľudí. Ešte desivejší je pomer nakazených k počtu testovaných. Ide o 20,5%, čo je závratné číslo“.

Matovič sa odvoláva na odborníkov, ktorí odrazu neexistujú. "Vyparili sa", tvrdí
Premiér Igor Matovič sa v súvislosti so spustením „najväčšej logistickej operácie v dejinách Slovenska“ – viacnásobného testovania národa na koronavírus odvolával na to, že sa o tejto možnosti radil s viacerými odborníkmi, ktorých však doteraz... Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Poslanec Smeru usudzuje, že testovanie podľa objektívnych dát nielen, že situáciu nezlepšilo, ale dokonca dramaticky zhoršilo a to podľa objektívnych parametrov. „A nie, kritériom nie sú ani vaše subjektívne očakávania, ani počet vašich vyhrážok ani počet vojakov, ktorými ste donucovali ľudí zúčastňovať sa testovania - kritériom sú objektívne dáta“, píše Blaha.

Ľuboš Blaha je presvedčený, že zvýšené počty nakazených priamo súvisia s nanúteným testovaním, myslí si, že ľudia sa mohli nakaziť práve tam. Matovič nepočúval odporúčania odborníkov. „Každá ďalšia smrť ide na vašu hlavu, pán premiér. Ak odporúčate Richardovi Sulíkovi, aby išiel kopať hroby, môžete sa k nemu rovno pridať. Je to Vaša vláda, ktorá nesie zodpovednosť za ľudí, ktorí zomierajú. To Vy ste na vine“, píše Blaha. Boli ste to vy, kto pred necelým mesiacom vyhlásil, že odstúpite, ak celoplošné testovanie zlyhá. A ono zlyhalo. ...Ak by ste boli chlap, stáli by ste si za slovom a odstúpili by ste. My už vieme, že chlap nie ste. Zase sa budete vykrúcať, zase budete klamať.“

Biológ: "Premiér je náš najúspešnejší vedec"
Tvrdí to molekulárny biológ Peter Celec v súvislosti s tým, ako Igor Matovič "rešpektuje" skutočných vedcov a vedu ako takú. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Blaha nechce vyzývať Matoviča, aby odstúpil, hovorí, že vie, že na to je premiér príliš zbabelý.

„Len keď dnes budete líhať do postele a s Pavlínkou prepočítavať mastné zisky z celého tohto podvodu s testovaním, všetky tie milióny, ktoré ste nakradli... prosím, spomeňte si, koľko ľudí muselo kvôli vašim prachom zomrieť. Koľko nevinných ľudí ste ohrozili na živote. Koľkým Slovákom ste zobrali slobodu, dôstojnosť a živobytie“, hromží.

A na záver ešte pritvrdzuje: „A možno aspoň na stotinu sekundy budete zaspávať s pocitom, že nie ste len zlodej, ale aj vrah. Ja viem, že vám to je jedno, ale o jednom vás chcem ubezpečiť: za vaše zločiny proti ľudskosti budete súdený. A odsúdený“, uzatvára poslanec Smeru.

Povolávacie rozkazy?! Lekári a sestričky pozor! Nastúpiť do služby môžete dostať rozkazom
Staršie ročníky mužov si pamätajú ako dostávali povolávacie rozkazy na vojenskú základnú službu. Po novom sa povolávacie rozkazy opäť dostávajú do módy, nie však mladým mužom na vojnu, ale lekárom a sestričkám do práce! Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.