Matovič so Sulíkom opäť vykopali vojnovú sekeru. Ich slová a verejné statusy neveštia nič dobré
12 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

„Talianske manželstvo“ medzi premiérom a predsedom SaS je v poslednom čase dobre známe, no tentokrát to vyzerá, že sa nemusí skončiť celkom dobre.


Posledná vážna hádka medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom sa týkala zatvárania podnikov a sprísňovanie opatrení, tentokrát minister hospodárstva a podpredseda vlády skritizoval svojho šéfa za gastroprevádzky opäť, a ten mu na oplátku na tlačovej konferencii poslal tvrdý odkaz, informuje portál 1.pluska.sk.
Kroky ministra radšej nekomentuje

Richard Sulík zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom opäť spochybňuje rozhodnutie Igora Matoviča a skritizoval jeho snahu predĺžiť núdzový stav aj zatvorenie prevádzok. „Celé Slovensko strpelo testovanie nie preto, že by mali obsesiu vo vŕtaní sa v nose, ale preto, lebo uverilo sľubu, že bude lepšie,“ napísal Sulík vo svojom statuse, kde tiež upozornil na to, že zatvorené prevádzky a kultúrne centrá v súčasnosti zažívajú historický kolaps a treba im pomôcť, nie dať im za úlohu suplovať štát v testovaní. „Krajina ich potrebuje, mali by sme si ich chovať ako v bavlnke, aby sa z toho čím skôr vymotali,“ zdôvodnil predseda SaS, ktorý deň predtým spochybnil aj rozhodnutie predĺžiť núdzový stav o ďalších 90 dní.



Prirodzene, Igor Matovič nezostal svojmu koaličnému partnerovi nič dlžný a na tlačovej konferencii po rokovaní vlády sa doňho kvôli výrokom ostro pustil. Najskôr mu vykričal, že sa nezúčastnil na rokovaní Pandemickej komisie. „Posiela tam namiesto seba päť svojich zástupcov, ktorí zahlasovali za 90-dňový núdzový stav a komunitné testovanie,“ vyčítal svojmu ministrovi Matovič, lebo zástupcovia za obe opatrenia mali zahlasovať jednohlasne. Medzi zástupcami boli Sulíkova poradkyňa Jana Kiššová či minister školstva Branislav Gröhling. „Neviem, či je to hodné komentára, podľa mňa nie,“ dodal rozzúrený Matovič.


Sulík sa teraz vybral radšej na dovolenku

Ešte väčším prekvapením však bolo, keď premiér zahlásil, že Sulík napísal inkriminovaný status z dovolenky! „Áno, môžem potvrdiť, že pán Sulík je odcestovaný mimo Bratislavy,“ povedala denníku Plus jeden deň Sulíkova hovorkyňa Katarína Matejková. Kam a za akým účelom išiel mimo hlavné mesto však neprezradila a s Richardom Sulíkom sa v súvislosti s touto záležitosťou Pluske spojiť nepodarilo.




Sulík sa však prihlásil z Dubaja, kde išiel služobne ako minister na medzinárodnú výstavu EXPO a usvedčil Matoviča z klamstva. Náš premiér sa vôbec nehanbí verejne a v priamom prenose klamať a zavádzať. Takto v súčasnoti vyzerá vládnutie na Slovensku!


Kríza - Sulík proti všetkým, všetci proti Sulíkovi
S jednotou v koalícii je, zdá sa, "amen". Kríza vyvrcholila na dnešnom krízovom štábe - aké príznačné! Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Ivan Brožík