V tomto roku bude koniec sveta! A to dokonca pred Vianocami! Predpovedá to pastor Begley
11 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Veríte na rozličné proroctvá o konci sveta, ktorých tu už zopár malo byť? Nie? Tu je ďalšie zdôvodnenie toho, prečo Zem čaká ešte v tomto roku záhuba.


Lastor Paul Begley podľa britského portálu denníka The Sun verí, že koniec sveta nastane ešte tento rok, a to pred Vianocami, presnejšie 21. decembra 2020, čo je tiež dátum jeho narodenia. Napriek stovkám proroctiev, ktoré sa v priebehu storočí predpovedali koniec sveta, nikdy nenastal, píše portál cas.sk.
Zmýlili sa Mayovia vo svojej predpovedi o osem rokov?

Aj známy francúzsky lekár Nostradamus predpovedal, že svet sa skončí príchodom tzv. „Kráľa teroru“, ktorý dorazí v siedmom mesiaci roku 1999, takže Begley nie je prvý, ktorý predpovedá koniec sveta. V najnovšej predpovedi konšpiračných teoretikov sa objavila teória, že svet mal skončiť 21. júna tohto roku, pričom sa odvolávali na mayský kalendár, Begley z Indiany verí, že svet sa skončí koncom tohto roka. Tento názor nepresadzuje len on.

Rovnako ako pastor ho šíri aj jeden z najvýznamnejších amerických samozvaných astrológov a jasnovidcov 20. storočia, Jeane Dixon, ktorý predpovedal, že Armagedon sa uskutoční v roku 2020. „Mayovia síce tvrdili, že koniec sveta nastane 21. decembra 2012 no očividne sa zmýlili,“ konštatuje Begley. 21. decembra 2020, počas veľkej konjunkcie sa Jupiter a Saturn dostanú blízko seba a vytvoria tak najjasnejšiu hviezdu na oblohe, ktorá tu kedy bola od betlehemskej hviezdy. „Jupiter a Saturn budú k sebe najbližšie od roku 1623 a bližšie sa k sebe nedostanú ďalších 500 rokov,“ vysvetľuje pastor.

Koniec sveta príde za 20 až 40 rokov, tvrdia vedci. Naše šance sú, vraj, minimálne
Vedci v tom majú jasno. Náš čas na tejto planéte sa kráti. Do začiatku konca nám zostáva už len 20 až 40 rokov. Šanca na odvrátenie katastrofy je pritom podľa nich minimálna. "Zeleným pľúcam" dochádza dych. Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | Natália Sollárová

Zem by mohla byť vyhladená „supervulkanickou“ erupciou

Podľa Begleyho sa Mayovia reorganizujú a hovoria, že koniec sveta by mohol nastať pred Vianocami. Rok 2020 je zatiaľ určite niečím, čo koniec sveta pripomína. Pandémia Covid-19 sa prehnala po celom svete a krajiny zavádzajú blokády, aby sa pokúsili čeliť šíreniu smrtiaceho vírusu. Napriek takýmto monumentálnym zmenám vo svete v roku 2020 existuje množstvo pochybností o proroctvách, ktoré Begley už skôr oznámil. Keď sa 21. júna uskutočnilo prstencové zatmenie Slnka, Begley uviedol, že je to určitý znak konca sveta.

Rovnako za znamenie prichádzajúcej apokalypsy označoval aj zatmenie Mesiaca tzv. „Krvavý Mesiac“. Pastor rád cituje zjavenia z Biblie počas svojich online prednášok a často odkazuje aj na svoje zjavenia, ktoré pripisuje ku znameniam konca sveta. Geografická spoločnosť si myslí, že Zem by mohla byť vyhladená „supervulkanickou“ erupciou, aj keď „k tomuto javu by malo dôjsť asi až o milión rokov,“ uvádza sa v správe z roku 2017. Prieskumy uskutočnené v 20 krajinách zistili, že najmenej 14 % ľudí verí, že svet sa skončí počas ich životov, pričom percentá sa pohybujú od 6 % ľudí vo Francúzsku po 22 % ľudí v USA a Turecku, dodáva na záver portál cas.sk.

Pomýlili sme sa. Koniec sveta nastane tento týždeň, napísal vedec a zmizol zo sociálnych sietí
Vedec z americkej univerzity v Tennessee Paolo Tagaloguin tvrdí, že výpočet mayského kalendára bol chybný a koniec sveta, ktorý mal nastať v roku 2012, nastane až tento týždeň v nedeľu. Uvádza to server New York Post. Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič