Trump vyhodil svojho ministra obrany. Nesúhlasil s použitím armády proti protestujúcim
10 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Americký prezident Donald Trump prostredníctvom Twitteru oznámil, že minister obrany Mark Esper bol odvolaný z jeho funkcie a už bol nahradený, informuje portál RT.


Christopher C. Miller, riaditeľ Národného protiteroristického centra, prevezme úlohu tajomníka obrany „s okamžitou platnosťou“, uviedol Trump vo svojom príspevku na Twitteri.

„Mark Esper bol prepustený. Rád by som sa mu poďakoval za jeho služby,“ dodal Trump.



Už mesiace sa šíria správy o tom, že Esper bude buď prepustený, alebo rezignuje. V júni verejne nesúhlasil s tým, aby prezident rozmiestnil armádu do miest, v ktorých sa odohrávali protesty spojené s BLM. Esper pôsobil ako minister obrany od júna 2019.

Obaja sa nezhodli tiež v iných otázkach a Trump dokonca v auguste naznačil, že Esper je už na odchode. Trump už skôr uviedol, že „uvažuje“ o prepustení všetkých.

„V určitom okamihu sa to stane,“ ďalej poznamenal prezident.

Voľby USA: Minister spravodlivosti vydal pokyn na preverenie podozrení z podvodov
Generálny prokurátor USA Bill Barr, ktorý vo vláde patrí k najvernejším spojencom prezidenta Donalda Trumpa, odobril začatie prešetrovaní týkajúcich sa údajných podvodov počas nedávnych prezidentských volieb. Informovala o tom agentúra DPA.... Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | tasr