Matovič nevylučuje tvrdý lockdown alebo ďalšie testovanie, rozhodne (vraj) celospoločenská diskusia
07 | 11 | 2020 I Natália Sollárová

Podľa premiéra Igora Matoviča je v hre buď ďalšie plošné testovanie alebo tvrdý lockdown, za predpokladu, že by sa ľudia začali správať „drasticky nezodpovedne“, hoci to nepredpokladá. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.


„Pokaziť si to môžeme len my spolu, keď si to začneme užívať ako cez leto, lebo nám nič nehrozí a dáme rúška dole,“ citoval predsedu vlády portál aktuality.sk.

Matovič vidí dve cesty riešenia epidemiologickej situácie. „Ak budeme snívať o voľnejšom živote, tak budeme musieť k tomu nejaký silný úder urobiť. To si myslím, že bude celospoločenská diskusia ďalšie dni, aby sme sa rozhodli, ktorou cestou pôjdeme, či použijeme lockdown, alebo použijeme za pár týždňov znova celoplošné testovanie,“ uviedol ďalej premiér.

Pochybnosti o antigénových testoch: Pozitívni úradníci boli po kontrole PCR testami negatívni!
Plošné testovanie sa v očiach vlády stalo „atómovou bombou“ v boji proti vírusu. Nakoľko sú ale antigénové testy spoľahlivé pri masovom spôsobe použitia? Na ich nedokonalosť poukázala podľa portálu Nový Čas aj starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.... Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Natália Sollárová


Priebeh druhého kola plošného testovania pritom označil za bezproblémový. Ľuďom, ktorí bývajú blízko tzv. červených okresov odkázal, že sú vítaní na najbližšom odbernom mieste. Rovnako odporučil pretestovanie aj v zelených okresoch, pokiaľ majú zriadené odberné miesta, píšu ďalej aktuality.sk.

Matovič taktiež pripomenul, že v najbližších dňoch sa zavedie povinnosť prísť na Slovensko s negatívnym testom. Ľuďom, ktorí ho nemajú, bude na hraniciach umožnené podstúpiť antigénový test.

Čo sa týka ekonomickej pomoci v súvislosti s koronavírusom, premiér ju nepovažuje za nedostatočnú, hoci jej vláda poskytla málo. Dôvodom má byť to, že podnikatelia o ňu málo žiadali. V prvej vlne podľa Matoviča naša ekonomika „šliapala na plný výkon“ a nebola nijako ohrozená. Slovensko malo aj najnižší nárast nezamestnanosti. „Keď sme ochránili zdravie ľudí, ochránili sme aj ekonomiku,“ poznamenal premiér podľa portálu.

Ďalšia osobnosť vracia Čaputovej najvyššie štátne vyznamenanie! Teraz je to bývalý poslanec Arpád Matejka
Arpád Matejka je ďalšou verejne známou osobnosťou, ktorá vracia štátne vyznamenanie, zistila redakcia Hlavného denníka. Pred pár dňami, tak urobila primárka Transplantačnej jednotky kostnej drene v NÚDCH v Bratislave MUDr. Júlia Horáková, ktorá... Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič