Boss takáčovcov Kudlička pozná svoj trest: Za brutálnu vraždu si posedí v base 25 rokov. Cíti sa nevinný
07 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Ďalší nevinný v base? Takých tam je určite plno. Ľubomír Kudlička ale trvá na tom, že on nevinný je.


Boss mafiánskej skupiny Ľubomír Kudlička, ktorý bol obžalovaný z objednávky vraždy podnikateľa Romana Krajčiho, je vinný. Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici, ktorý šéfa skupiny takáčovcov prezývaného Kudla odsúdil včera na 25 rokov väzenia v zariadení s maximálnym stupňom stráženia, píše portál Topky.sk.
Objednal si vraždu

Prirodzene, Kudlička sa cíti nevinný a voči vysokému trestu sa odvolal. „Bol to náročný súdny proces, pretože išlo o starší trestný čin, čomu bolo prispôsobené aj dokazovanie a bolo potrebné, aby si svedkovia pospomínali na jednotlivé skutočnosti. Ide len o prvostupňové rozhodnutie, nakoľko si obžalovaný podal odvolanie,“ povedal po vynesení rozsudku prokurátor. Ľubomír Kudlička bol obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy formou účastníctva.

Obžalovaný bol za to, že si mal v roku 2006 za tri milióny korún (asi 100 tísic eur) objednať vraždu podnikateľa Romana Krajčiho, ktorého rozstrieľalo vražedné komando sátorovcov na čele s bosom Ľudovítom Sátorom a odsúdeným viacnásobným vrahom Zsoltom Nagyom alias Čontym.

Na bosa takáčovcov Ľubomíra K. podal prokurátor obžalobu z objednávky vraždy
Na údajného bosa bratislavskej skupiny takáčovcov Ľubomíra K. alias Kudlu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu z objednania si úkladnej vraždy podnikateľa Romana Krajčiho v roku... Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | TASR

Dôkazov je dostatok

Podnikateľ Krajči bol zavraždený pri vystupovaní z auta na dvore rodinného domu v Prievidzi. Útočníci ho zasiahli 15 ranami, pričom jedna z nich mierila priamo do čela ako takzvaná rana istoty. Krajči zraneniam na mieste podľahol, motívom vraždy mali byť skrížené podnikateľské záujmy s obžalovaným, ktoré sa týkali lyžiarskeho strediska Malinô Brdo. Na začiatku piatkového hlavného pojednávania obhajoba navrhla senátu predvolanie ďalších svedkov a aj nový dôkaz, súd ale ich návrhy odmietol a dokazovanie vyhlásil za skončené.

Zúčastnené strany následne predniesli svoje záverečné reči. Prokurátor vyhlásil, že pojednávanie poskytlo dostatočný obraz o skutku aj o okolnostiach, ktoré mu predchádzali a Kudlovi navrhol trest odňatia slobody na dobu 25 rokov ako aj finančné odškodnenie poškodených.

Boss takáčovcov "Kudla" tvrdí, že na vraždu Krajčiho nemal dôvod
Na Špecializovanom trestnom súde, pracovisko Banská Bystrica, sa vo štvrtok začalo hlavné pojednávanie s bosom bratislavskej skupiny takáčovcov Ľubomírom K., alias Kudlom, ktorého obžaloba viní z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy formou... Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | TASR

Kudla: „Som nevinný!“

Naopak, obhajoba vo svojej záverečnej reči spochybnila dokazovanie viny u obžalovaného a tvrdí, že jediný priamy dôkaz v podobe výpovede svedka spochybňuje iné nepriame dôkazy. Boss takáčovcov vo svojej záverečnej reči zopakoval, že sa cíti nevinný a požiadal nielen o zbavenie obžaloby, ale aj o prepustenie na slobodu.

Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale i v Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa nielen na výpalníctvo, či gastronomické služby, ale aj na herne a iné. Neskôr začali pôsobiť i na území Trnavského a Nitrianskeho kraja. Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal bossom skupiny Kudlička. Popri skupinách takzvaných sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu z bratislavských skupín, dodáva v závere portál topky.sk.

“Božie mlyny” -  Chorvátska “dohoda” medzi špeciálnym prokurátorom Kováčikom a Takáčovcami?
Počas plavby v Chorvátsku malo dôjsť k dohode, ako dostať na slobodu mafiánskeho bossa takáčovcov. Svedok vypovedá, že kontaktom na špeciálnej prokuratúre mal byť Dušan Kováčik. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Ivan Brožík