Trump napodobnil Harabina. Obaja sa vyhlásili za víťazov a v skutočnosti...
05 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Celý svet s napätím sleduje prezidentské voľby v USA. Čo ale vyviedol súčasný prezident Donald Trump svojmu súperovi je až nápadne podobné tomu, čo sa stalo v prezidentských voľbách na Slovensku. Všimol si portál 1.pluska.sk.


Do záverečného boja o Biely dom sa dostali demokrat a súčasný prezident Donald Trump a demokrat Joe Biden. Voľby o post nového prezidenta síce pre sčítavanie hlasov poslaných poštou tak skoro neskončia, Američania však už zaznamenali epizódu, ktorá určite vojde do ich dejín. Prvý z menovaných totiž ešte pred ukončením spočítavania hlasov vyriekol slová, ktoré dosť výrazne pripomínajú výroky slovenského „ví-ťa-za“ prezidentských volieb Štefana Harabina, informuje portál 1.pluska.sk.
Sťažnosti mu nepomohli

Posledné slovenské prezidentské voľby boli až do záveru skutočne napínavé. O celkové víťazstvo bojovali najmä súčasná prezidentka Zuzana Čaputová a jej najväčší oponent Maroš Šefčovič. Jedným z ďalších „horúcich“ kandidátov bol aj Štefan Harabin, ktorý však s výsledkom 14,35 % vypadol už v prvom kole. „Ja mám dôkazy na to. Tu sa ukazuje kardinálny volebný podvod. Voliči volili na falošné voličské preukazy. Ide o veľmi veľké množstvo. Ľahko sa to dá zistiť,“ tvrdil Harabin s tým, že falošných mohlo byť až 300-tisíc hlasov.

Štefan Harabin vtedy dokonca podal vo veci sťažnosť na Ústavný súd, lenže ten v jeho prospech nerozhodol a nevrátilo ho to späť do hry o prezidentské kreslo, do ktorého bola v tom čase už zvolená súčasná prezidentka Zuzana Čaputová. Harabin však s pochybnosťami neprestal a okrem falošných hlasov sa sťažoval aj na príliš vysoké výdavky na jej predvolebnú kampaň. Započítal do nich totiž i kampaň Roberta Mistríka, ktorý sa vzdal v prospech Čaputovej, čo označil ako cielený krok.

ÚS SR odmietol sťažnosť Š. Harabina na prezidentské voľby
02 | 04 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR

Trump: „Ví-ťa-zom som ja!“

Na slovenské pomery neštandardný politik sa preslávil aj výrokom o víťazstve v prezidentských voľbách. A to dokonca len deň po zverejnení výsledkov prvého kola. Aj preto slová súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa nápadne pripomínajú niektoré predvolebné výroky Štefana Harabina. „Pripravovali sme sa na výhru vo voľbách a voľby sme vyhrali. To, že nás ešte nevyhlásili za víťazov, je podvod na našom národe,“ šokoval Trump americkú verejnosť počas volebného príhovoru. Ako sme už písali, v tom čase ešte neboli sčítané milióny hlasov.

Že by sa americký prezident vo svojom výroku o „ví-ťa-zo-vi“ inšpiroval práve Harabinom? Neuveriteľnú podobu si všimli aj slovenskí vtipkári, ktorí na túto tému pripravili niekoľko vtipov, píše v závere portál 1.pluska.sk.

Strana Vlasť stojí pred bankrotom, Harabin však nevylučuje spoluprácu do budúcna
Strane Vlasť, ktorá v posledných parlamentných voľbách na plnej čiare prepadla a obišla so ziskom menej ako tri percentá, aktuálne hrozí zánik. Topí sa v dlhoch a záväzok vo výške necelého milióna eur nedokáže splatiť. Čítať ďalej
29 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok