Odsúdili prvých dvoch obžalovaných v prípade objednávky vrážd Lipšica, Šufliarskeho a Žilinku
04 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Sudca včera rozhodoval o prvých dvoch obžalovaných z prípravy vraždy prokurátorov Žilinku a Šufliarskeho ako aj advokáta Daniela Lipšica. Za mreže ich ale neposlal.


Okresný súd v Komárne včera pojednával v prípade prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Petra Šufliarskeho a advokáta Daniela Lipšiča. Jeho záverečný verdikt znel, že Adam Huszlicska a Dávid Szöke, ktorí na pripravované zločiny predali zbrane, sú vinní, za mreže ale nepôjdu, informuje o tom portál tvnoviny.sk.
Pomohla im dohoda o vine a treste

Obom obžalovaným súd vymeral úhrnný trest tri roky s odkladom na päť rokov a to aj s probačným dohľadom. Navyše, majú zákaz stretávania sa medzi sebou. Keďže obaja muži uzavreli s prokurátorom dohodu o vine a treste ich rozsudok nadobudol právoplatnosť okamžite a nemožno sa už voči nemu odvolať.

Pri zadržaní Zoltána Andruskóa pre vraždu novinára Jána Kuciaka policajti z NAKA ešte vôbec netušili, že mal byť zapletený aj v likvidáciách ďalších ľudí. Andruskó však začal c políciou takmer ihneď spolupracovať a opísal im, ako sa pripravovali vraždy prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku, vtedajšieho prvého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho a aj advokáta Daniela Lipšica.

Prokurátor Žilinka: Som presvedčený, že motívom objednávateľa mojej vraždy je moja práca
Maroš Žilinka ocenil prácu vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorým sa podarilo vec zdokumentovať do štádia vznesenia obvinenia. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Peter Králik/TASR

Kúpené samopaly sa vraj zasekávali

Podľa jeho svedectva mal dostať pokyn na vraždy od Aleny Zsuzsovej. Keď potreboval získať zbrane pre ďalších obvinených, Tomáša Szabóa a Miroslava Marčeka, ktorí mali obete sledovať a zabiť, oslovil Adama Huszlicsku. Práve od neho kúpil samopaly na pripravované zločiny. Huszlicska k činu priznal vlani v  septembri a pritom ukázal prstom aj na Dávida Szökeho z Veľkého Cetína. Oboch vyšetrovateľ následne obvinil za nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Na začiatku obchodu mal byť práve Dávid Szöke, od Adama Huszlicsku z Komárna, ktorý bol pred zadržaním súdnym koncipientom, kúpil zbrane a predal ich Zoltánovi Andruskóovi. Našli ich napokon u Miroslava Marčeka, ktorý sa vlani v apríli priznal k streľbe na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Marček však polícii tvrdil, že samopaly s tlmičmi sa použiť nedali, lebo sa údajne zasekávali.

Alena Zsuzsová na slobodu nepôjde. Senát Najvyššieho súdu uveril slovám Andruskóa
Zdá sa, že sne o slobode sa Alene Zsuzsovej len tak ľahko nesplnia. Senát Najvyššieho súdu ju ponechal vo vyšetrovacej väzbe vo veci prípravy vraždy prokurátorov. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Kočner za prípravou vrážd nestojí?

Z príprav vrážd prokurátorov a advokáta sú zatiaľ dovedna obvinení piati ľudia: Alena Zsuzsová, Zoltán Andruskó, Miroslav Marček, Tomáš Szabó a Dušan Kracina, ktorý mal podľa uznesenia zase zháňať na likvidáciu Žilinku a Lipšica cudzincov. Žilinka aj Lipšic, ktorých mali zlikvidovať na jeseň 2017, si myslia, že za objednávkou ich chystaných popráv, je Marian Kočner. Podľa nich nikto iný motív odstrániť ich nemal, preto dôvodom ich likvidácií mala byť ich práca. Zaujímavým faktom ale je, že Marian Kočner v tejto veci obvinený nie je, dodáva portál tvnoviny.sk.

Bomba v smetnom koši? Prokurátora Šufliarskeho chceli dať dole "na mafiána"
Televízia Markíza má k dispozícii dokument, kde policajný vyšetrovateľ popisuje prípravy na spáchanie "atentátov" na Daniela Lipšica, Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku. Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | Peter Bachan