Čaputová s Matovičom zakopali vojnovú sekeru
04 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pred celoplošným testovaním medzi prezidentkou a premiérom miestami dosť lietali iskry. Po dnešku sa ale zdá, že všetko je opäť v poriadku.


Igor Matovič je v mnohých veciach tvrdohlavý ako baran a ustúpiť nemieni ani pred prezidentkou. Naposledy sa to potvrdilo pri rozhodovaní o celoplošnom testovaní na COVID-19. Po ňom, keďže sa ukázalo ako pomerne úspešné, sa vzťahy medzi ním a Zuzanou Čaputovou zrejme opäť dostávajú do normálu, o čom píše aj portál cas.sk.
Potreba mať pod kontrolu hranice

Prezidentka Zuzana Čaputová dokonca podporuje aj zamýšľané zavedenie testovania na koronavírus na slovenských hraniciach, čo oznámila po dnešnom stretnutí s premiérom Matovičom a dodala, že oceňuje i pravidelné testovanie antigénovými testami v domovoch sociálnych služieb či testovanie zdravotníckych. „Je veľmi dôležité, aby sme mali pod kontrolou aj to, kto do našej krajiny vstupuje,“ uviedla okrem iného prezidentka.

Prezidentka Čaputová: Jasný odkaz Matovičovi aj Borisovi Kollárovi!
Na slovenskej scéne sa toho za posledné dni odohralo naozaj veľa. Reagovala na aj prezidentka Zuzana Čaputová. Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Žena je pilier opatrnosti, muž odvahy

Prezidentka aj premiér odpovedali na otázku, či medzi nimi po nezhodách došlo k zmiereniu. „Je zrejmé, že niekedy sa nezhodneme s hodnotením situácie, vždy ale nájdeme konštruktívne riešenie,“ skonštatovala stroho Zuzana Čaputová.

„Náš vzťah je konštruktívny, keď mala pani prezidentka iný názor, ja som si išiel tvrdošijne za svojím. V každej rodine je žena viac pilierom opatrnosti a muž je pilierom odvahy a takto beriem aj prístup prezidentky,“ zakontroval Igor Matovič s tým, že ich rozdielne prístupy sa dopĺňali, dodáva na záver portál cas.sk.

Prezidentka Zuzana Čaputová vyzvala vládu, aby upustila od sankcií za neúčasť na plošnom testovaní
Pre chýbajúci zdravotnícky personál podľa nej nie je operácia dostatočne pripravená. Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Ivan Brožík