Neuveriteľné: Poslanca NR SR mal za upozornenie o chýbajúcom rúšku napadnúť policajt!
03 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Za nenosenie rúška vám hrozí podľa nariadenia vlády pokuta, ale že by vás za neupozornenie zbili, a rovno policajt? Zdá sa vám zo neuveriteľné? Naozaj sa to však stalo. Napísala o tom pravda.sk.


Rúško na tvári sa už stalo v súčasnosti nielen neoddeliteľnou súčasťou nášho života, ale najmä ho musí nosiť po nariadení vlády a krízového štábu každý. V interiéri aj exteriéri a ten, kto ho nemá sa vystavuje pokute. S tým, že ho mať nebude priamo policajt, ktorý dokonca osobu upozorňujúcu ho na tento jeho prehrešok napadne, asi neráta nikto. Žiaľ, stalo sa a o takom čine informuje aj portál pravda.sk.
Poslanec je dolámaný, polícia to vyšetruje

Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra sa zaoberá trestným oznámením koaličného poslanca Národnej rady Patricka Linharta z hnutia Sme rodina v súvislosti s jeho údajným fyzickým napadnutím zo strany príslušníka polície v Nových Zámkoch, ku ktorému malo dôjsť v pondelok 2. novembra. „Vzhľadom na počiatočné štádium preverovania, nie je v tejto chvíli možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie. V prípade, že to situácia dovolí, budeme o výsledkoch práce príslušníkov Úradu inšpekčnej služby informovať v miere, ktorá neohrozí a nezmarí objektívne objasňovanie,“ uviedla Petra Friese z tlačového odboru ministerstva s tým, že príslušný útvar vykonáva všetky kroky potrebné pre rozhodnutie o ďalšom postupe veci.

Podľa medializovaných informácií bol príčinou sporu koaličného poslanca Linharta a príslušníka polície mjr. Martina Kardoša fakt, že policajt nemal rúško, na čo ho poslanec upozornil. Výsledkom bola zlomená ruka poslanca. Linhart podľa vlastných slov dúfa, že inšpekcia ministerstva vnútra prípad detailne vyšetrí., dodáva v závere portál pravda.sk



Advokátka si napriek výzvam odmietla dať rúško. Zo súdu ju museli vyviesť von!
Zdá sa, že nosenie rúšok má svojich odporcov aj medzi našimi advokátmi. Príkladom je prípad košickej advokátky, ktorej za to hrozí pokuta. Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.