Boris Kollár kondoloval v súvislosti s útokom vo Viedni
03 | 11 | 2020 I tasr

Predseda Národnej rady (NR) Slovenskej republiky Boris Kollár (Sme rodina) s ľútosťou a zármutkom prijal správu o teroristickom útoku, ktorý sa odohral vo Viedni. Premiér Igor Matovič (OĽANO) na sociálnej sieti v súvislosti s útokom napísal "Zostávajte silní, Rakúsko".



Ešte v pondelok vo večerných hodinách dal Kollár z nemocnice pokyn na kondolenciu predsedovi Národnej rady Rakúskej republiky Wolfgangovi Sobotkovi, ktorá v utorok ráno odišla diplomatickou poštou. Informovala o tom riaditeľka odboru komunikácie parlamentu Michaela Jurcová.

„Vyjadrujem rozhorčenie nad tým, čo sa stalo, zároveň vyjadrujem úprimnú sústrasť celému rakúskemu ľudu. V týchto ťažkých chvíľach sme s vami, myslíme na vás a modlíme sa za vás,“ znie kondolencia predsedu parlamentu Borisa Kollára.

V pondelok (2.11.) večer došlo v centre Viedne neďaleko synagógy na ulici Seitenstettengasse a na ďalších piatich miestach k streľbe. Rakúsky minister vnútra Karl Nehammer v telefonickom rozhovore pre stanicu ORF uviedol, že streľba je zrejme teroristickým útokom, do ktorého je zapojených viacero páchateľov. Útok si vyžiadal niekoľko mŕtvych a viacero ťažko zranených.

SIS pozorne sleduje situáciu, ktorá nastala po útokoch vo Viedni
Slovenská informačná služba (SIS) pozorne sleduje situáciu, ktorá nastala v pondelok po večernom útoku v rakúskej metropole Viedeň. Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | tasr