Andy Hryc bojujúci s „Gottovou“ leukémiou: Z tých, čo zľahčujú koronavírus, je mi na vracanie!
03 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Boj s akútnou leukémiou, ktorá zabila najslávnejšieho českého speváka Karla Gotta (†80), ho stál veľa síl. Večne usmievavý Andrej Hryc (70) je síce podľa všetkého už z najhoršieho vonku, nad chorobou však ešte úplne vyhraté nemá a sám priznáva, že v jeho prípade ide o boj do konca života, píše portál Expres.


Hryc teraz na sociálnych sieťach zdieľal fotografiu z kúpeľne. Tentoraz mu „spoločnosť“ robilo mnoho liekov, bez ktorých by sa nezaobišiel. Snímku, ktorá pravdepodobne pochádza z kúpeľne Andreja Hryca, umiestnila na svoj facebookový profil  novinárka Dagmar Mozolová, ktorá tak lákala televíznych divákov na svoj nedeľňajší rozhovor s obľúbeným hercom.



O Hrycovi Mozolová prezradila, že kvôli pandémii strávil dlhých 150 dní v karanténe. Konkrétne v nemocnici bol potom dva mesiace.

Na fotografii je Hryc po dlhšej dobe vidieť bez pásky cez oko, ktorú nosí z toho dôvodu, že sa u neho objavili problémy so zrakom, ktoré spôsobili pravdepodobne predpísané lieky. „Mám teraz dvojité videnie, a aby som oko toľko nenamáhal, lekári mi odporučili, aby som mal chvíľu oko zakryté. Takže som ako Ján Žižka z Trocnova,“ vysvetlil Hryc.

V nedávnom rozhovore pre TV JOJ, konkrétne pre reláciu Top Star, sa Hryc rozhovoril viac o svojom zdravotnom stave. Herec si uvedomuje, že stále nemá vyhraté. „Mám sa pod psa, nie je to bohviečo. Diagnóza, ktorú mám, je nemilosrdná a nevyliečiteľná,“ uviedol Hryc.

Andrej Hryc bojujúci s leukémiou: Toto je najťažšia stránka boja s chorobou!
Počas jarnej prvej vlny koronavírusovej epidémie si Andrej Hryc vypočul oveľa závažnejšiu diagnózu - už niekoľko mesiacov sa potýka s leukémiou. Známy herec prezradil, aká stránka boja s chorobou je pre neho najťažšia, píše portál... Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Na svojom Facebooku sa Hryc tiež nedávno rozhorčil, pretože ho vytáčajú Slováci, ktorí neberú koronavírus vážne. „Namiesto toho, aby sme proti tomu spoločne povstali a ťahali za jeden povraz, kecáme, hoaxujeme, hádžeme si polená pod nohy a dehonestujeme tých, ktorí hľadajú riešenie. Je mi z vás všetkých, ktorí sa tu na Facebooku premúdrelo predvádzate, na zvracanie,“ napísal Hryc.

Andrej Hryc sa krutú diagnózu dozvedel tento rok v marci. Okamžite začal liečbu. Jednou z tých, ktorí sa mu snažia zachrániť život, je lekárka Anna Jonášová, ktorá liečila Karla Gotta pod taktovkou popredného českého hematológa Marka Trněného.

„Je to úplne nová americká chemoterapia, ktorú slovenské ministerstvo zdravotníctva povolilo ešte len niekedy začiatkom augusta. Je to samozrejme veľmi drahé,“ opísal herec Novému Času.

Nová drahá liečba z Ameriky: Hryca s leukémiou lieči doktorka, ktorá predĺžila život Gottovi!
Herec Andy Hryc (70) bol šesťdesiat dní v nemocnici, kde zvádzal ťažký boj s leukémiou. Momentálne je doma, ale liečba pokračuje. Dohliada naň lekárka, ktorá Karlovi Gottovi (†80) predĺžila život o dva roky, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Liečba vraj organizmom Andreja Hryca riadne otriasla a lekári tak museli zvoľniť. Najnovšie výsledky však herca napĺňajú optimizmom.

„Chemoterapia pozostáva z dvoch krokov, jedným sú injekcie, ktoré sa dávajú každý deň. Sedem dní za sebou. A zároveň sa dávajú tabletky, ktoré sú jej súčasťou. Dnes mi volal docent Mistrík, že po dobrých čiastočných výsledkoch mi zvyšuje dávkovanie chemoterapie. Takže progres je jasný,“ hovorí Hryc, ktorého v boji s leukémiou okrem rodiny podporuje tiež nespočet fanúšikov na sociálnych sieťach.

Rok po smrti Karla Gotta: Ako sa delili peniaze za jeho koncerty?
Že Karel Gott (†80) znamenal pre Československo obrovský príjem devíz a zarábal ich viac než dosť, vie každý. Teraz však Ondřej Soukup (69), rok po spevákovej smrti, prezradil, ako presne sa delili peniaze za koncerty v Nemecku, informuje portál... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Timotej Dudka