Ruské špeciálne jednotky používajú staroslovanské symboly (FOTO)
02 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Pravoslávnej cirkvi sa nepáči používanie „pohanských“ symbolov v ruskej armáde.Uviedol portál Zen.yandex.ru.


Súčasná moderná armáda, polícia a špeciálne sily používajú na označenie rozlišovacie nášivky, ktoré sú nalisované na suchý zips. To je pohodlnejšie ako šitie na textilných krokvách. Nášivky sú často vyrobené z gumy, takže sú aj lepšie čitateľné.


Nedávno sa špeciálne jednotky ruskej bezpečnostnej služby FSB objavili na záberoch s „pohanskými symbolmi“.




Symbol Kolovrat

Ako však vysvetľuje nemenovaný príslušník FSB s viac ako 17 ročnou praxou „musíte pochopiť, že nejde o obyčajných ľudí. Neustále čelia nebezpečenstvu a riskujú život. Z tohto dôvodu je väčšina z nich veriacich. A nie je to vždy pravoslávie“.


Mnohým členom Alfa jednotiek a ďalších špeciálnych štruktúr je blízka staroslovanská viera našich vzdialených generácií. Pohanstvom ju označuje iba súčasná pravoslávna cirkev.


Americký časopis The National Interest nazýva ruskú fregatu najnebezpečnejšou loďou na svetových moriach
"Po zuby ozbrojená" fregata Maršal Šapošnikov budí maximálny rešpekt a so Zirkonmi priam strach. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Ivan Brožík

Zameriava sa na symboly a dáva im veľký význam. Napríklad slovanské runy. Sú niečím ako magickou abecedou. Každý znak hovorí o niečom konkrétnom.




Runy

Povedzme znak Sila-Akcia-Svetlo-Mier znamená „Bojovník prinášajúci mier a svetlo silou“. Podľa predpokladu každá runa dáva svojmu nositeľovi energiu a zvláštnu silu v závislosti od konkrétneho znamenia.


Peklo z neba - ruský nálet na výcvikovú základňu v Sýrii zabil takmer 80 protureckých teroristov
Rusko sa 26. októbra rozhodlo tureckej strane poslať "správu", v ktorej sa ruskí "poštári" zamerali na výcvikový tábor protureckej islamistickej povstaleckej skupiny Shamská légia (Faylaq al-Sham). Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Ivan Brožík

Často sa možno stretnúť so znakom univerzálneho princípu života Kolovrat. A tiež znakom Roda, ktorý dáva bojovníkovi silu a podporu jeho zosnulých predkov.




Symbol Roda

Ruská pravoslávna cirkev a sám patriarcha Kirill ale odsúdili používanie staroslovanských symbolov. „Musíme s tým niečo urobiť! Ako sa môžu naši vojaci motivovať pohanskými rituálmi? Nepovedie to k ničomu dobrému," zdôraznil.


Patriarcha zároveň poukázal na to, že „nadmerná vášeň pre zdravý životný štýl vedie k pohanskému postoju k telu“.


Každý má ale právo zvoliť si, čomu verí. A ľudia, ktorí každý deň riskujú svoj život, by zrejme nedôverovali niečomu, čo by im mohlo uškodiť.


Ruská tajomná neviditeľná stíhačka PAK-DP. Zmení toto lietadlo pomer síl ?
Stíhačka dosahujúca Mach 5? Aj keď to znie skvele, môže sa stať, že lietadlo nikdy neopustí rysovací stôl Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Mário Martinka