Ruské vakcíny proti Covid-19 sa nebudú dávať turistom a nebudú sa ponúkať na predaj, kým nebude uspokojený domáci dopyt
31 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Ruské vakcíny proti koronavírusom sa nebudú komerčne ponúkať a nebudú sa dávať turistom, uviedlo ministerstvo zdravotníctva v stredu po tom, čo sa v zahraničných médiách objavili správy o tom, že v súčasnosti sa plánuje „očkovacie turné“ do Ruska, informuje portál RT.


Alexey Kuznecov, asistent ministra zdravotníctva v krajine, v rozhovore pre agentúru TASS vysvetlil, že akékoľvek organizované zahraničné návštevy zamerané na očkovanie proti Covid-19 v Rusku sú založené na podvode. Podľa Kuznecova ruské vakcíny vyrobené na domácom trhu nebudú dosť dlho komerčne dostupné.

„Očkovanie už prebieha a pre občanov je bezplatné. Rusi majú absolútnu prioritu,” vysvetlil Kuznecov. "Iba po uspokojení našich domácich potrieb, čo znamená očkovanie všetkých rizikových skupín a všetkých ostatných, ktorí sa chcú zaočkovať, bude možné hovoriť o komerčnom dodávaní vakcín."

Podľa agentúry TASS vydala česká televízna stanica správu, že do Ruska sa ponúkajú zájazdy na účely očkovania proti Covid-19, pričom náklady presahujú 30 000 českých korún (1100 eur) za cestu.

Miliardár Bill Gates "zaútočil" na Trumpovho poradcu Dr. Scotta Atlasa pre zlý postoj voči Covid-19
Zakladateľ Microsoftu a miliardár Bill Gates požiadal médiá, aby „dôverovali vede“ a nie prezidentovmu poradcovi (a skutočnému lekárovi) Scottovi Atlasovi za to, že nepodporoval prísnejšiu politiku voči Covid-19, informuje portál... Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Začiatkom tohto mesiaca ruský prezident Vladimir Putin odhadoval, že Rusko môže z predaja vakcín proti koronavírusu vyťažiť až 100 miliárd dolárov, pričom tvrdí, že viac ako 50 krajín prejavilo záujem o kúpu dávok Sputniku V, prvej registrovanej vakcíny na svete.

V Moskve sa v súčasnosti koná tretia fáza skúšky Sputniku V. Do hromadného post-registračného testovania vakcíny, ktorú vyrobil mestský inštitút Gamaleya, zapojilo 40 000 dobrovoľníkov - z toho štvrtina dostane placebo. 14. októbra ruský prezident Vladimir Putin oznámil registráciu druhej domácej vakcíny EpiVacCorona vyvinutej na Sibíri. Na ceste je vraj aj tretí vzorec.

Smrť s koronavírusom môže prísť rýchlo. Pozostalí sa niekedy nestihnú rozlúčiť
Koronavírus si v Česku vyžiadal od začiatku pandémie cez dvetisíc obetí. Choroba máva často rýchly priebeh. O to horšie si vedia rodiny a pozostalí s nečakanými zvratmi poradiť. Štěpánka Sunková sa mohla s umierajúcou mamičkou ešte rozlúčiť a... Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Timotej Dudka