Pre porušenie karantény podal inštitút ľudských práv na Kotlebu trestné oznámenie
30 | 10 | 2020 I SITA

 Inštitút ľudských práv (IĽP) podal trestné oznámenie na predsedu strany Kotlebovci – Ľudová strana Naša Slovensko (ĽSNS) Mariana Kotlebu. IĽP o tom informoval v tlačovej správe.


Dôvodom je porušenie karantény predsedom ĽSNS, o ktorom dnes informoval denník Nový Čas. Ten odfotil Kotlebu vo štvrtok 29. októbra pri odchode zo svojho bytu. Kotleba podľa denníka nasadol do auta a odišiel do straníckej centrály, v ktorej sa v tom čase mali nachádzať aj iné osoby.

„Podľa nášho názoru ide o trestný čin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. V prípade COVID-19 je zjavne naplnená aj zákonná podmienka, že choroba musí predstavovať zvýšené riziko pre ľudské zdravie a život. Tento trestný čin môže byť spáchaný aj z nedbanlivosti, ale to sa v tomto prípade dá na základe dostupných informácií vylúčiť, nakoľko poslanec sa autom odviezol mimo svoje bydlisko a zotrval tam dve hodiny,” povedala programová riaditeľka IĽP Alena Krempaská.

Pri úmyselnom konaní podľa nej hrozí Kotlebovi v prípade spáchania činu v čase krízovej situácie trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Kotleba opustil byt a porušil desaťdňovú karanténu
Predseda politickej strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba porušil desaťdňovú karanténu. Informáciu zverejnil denník Nový Čas. Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | sita/Michal Filek