Pod Zoborom je kritická situácia s lekármi, testovanie je ohrozené
30 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

O problémoch s víkendovým celoplošným testovaním sa toho už napísalo dosť, no situácia, ako zdá, vôbec nie je taká optimistická ako ju niektorí vykresľujú. Informáciu priniesol portál dnes24.sk.


Problémy iba pred pár dňami hlásili v našom druhom najväčšom meste, v Košiciach, ešte predtým sa ozývali aj primátori menších miest či starostovia obcí. Teraz veľké problémy avizuje aj primátor Nitry Marek Hattas, ktorý vraví o kritickej situácii a zároveň vyzýva lekárov, aby sa prihlásili a pomohli mestu pri testovaní, informuje o tom portál dnes24.sk.
Dokážu otvoriť len každé šieste miesto

Víkendové celoplošné testovanie na COVID-19 je v Nitre podľa jej primátora vážne ohrozené. Dôvodom je nedostatok lekárov potrebných pri testovaní. „Najnovšie informácie, ktoré máme od armády, sú veľmi kritické, pretože nám chýbajú lekári. Dokážeme otvoriť len každé šieste odberné miesto, čo je pri počte 63 odberných miest veľmi kritická situácia. Ak sa do terajšieho stavu nevloží vláda s premiérom, testovanie je ohrozené,“ vysvetlil Marek Hattas.

Primátor zároveň vyzýva lekárov, aby sa prihlásili a pomohli mestu pri testovaní. „Za mestský úrad môžem povedať, že sme maximálne pripravení, máme dokonca aj rezervy, dostatok administratívnych pracovníkov, všetky odberné miesta sú pripravené. Apelujem na premiéra, aby sa vložil do tejto situácie, ktorá nastala,“ vyzval, podľa portálu dnes24.sk, Igora Matoviča nitriansky primátor. Ako to testovanie napokon dopadne, a to na celom území Slovenska, ukáže už najbližší víkend.

Testovanie: Stále sa hľadajú zdravotníci, pomáhať môžu vo svojom regióne
Rezort obrany stále hľadá zdravotnícky personál na celoplošné testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19. Zdravotníci môžu pomáhať priamo vo svojom regióne. Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Michal Filek/TASR