Na víkend máme zabezpečených okolo 72 percent tímov, tvrdí Naď
30 | 10 | 2020 I TASR

Na víkendové celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 bolo k piatkovému poludniu zabezpečených okolo 72 percent kompletných tímov.


Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) o tom informoval na sociálnej sieti. Verí, že do večera počet zdravotníkov ešte stúpne. Dvesto zdravotníkov by podľa neho mohlo prísť aj z Maďarska. Samotné Ozbrojené sily (OS) SR sú podľa Naďa na testovanie pripravené.

"Domnievam sa, že ak získame ďalších okolo 800 zdravotníkov z takzvanej skupiny A, teda tých, ktorí môžu odoberať vzorky, budeme schopní zabezpečiť funkčnosť odberových miest na vysokom percente," uviedol minister. Naďalej preto platí výzva pre všetkých zdravotníkov, aby sa zapojili do pomoci pri celoplošnom testovaní. Pripomenul tiež príspevok 500 eur pre tých, ktorí odpracujú oba dni.

Kotleba opustil byt a porušil desaťdňovú karanténu
Predseda politickej strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba porušil desaťdňovú karanténu. Informáciu zverejnil denník Nový Čas. Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | sita/Michal Filek


Za rezort obrany sú podľa neho úlohy splnené. "Materiál rozvážame, postupne testujeme členov odberových tímov, komunikujeme zo samosprávami, chystáme odberové miestnosti," načrtol. Poďakoval tiež všetkým vojakom vrátane náčelníka generálneho štábu OS SR Daniela Zmeka.

Prvé kolo celoplošného testovania obyvateľov sa má uskutočniť počas nadchádzajúceho víkendu (31. 10. a 1. 11.).