Miliardár Bill Gates "zaútočil" na Trumpovho poradcu Dr. Scotta Atlasa pre zlý postoj voči Covid-19
29 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Zakladateľ Microsoftu a miliardár Bill Gates požiadal médiá, aby „dôverovali vede“ a nie prezidentovmu poradcovi (a skutočnému lekárovi) Scottovi Atlasovi za to, že nepodporoval prísnejšiu politiku voči Covid-19, informuje portál RT.


"Teraz máme pseudo-experta, ktorý radí prezidentovi," uviedol Gates v pondelok pre Yahoo Finance. Až na ten rozdiel, že miliardár nedokončil vysokú školu ani zdravotnícku školu.

"Najškodlivejšie je to, keď začnete útočiť na svojich vlastných odborníkov a naznačujete, že politici to možno vedia lepšie ako odborníci na choroby," pokračoval Gates. Miliardár nie je ani politikom, ani lekárom, napriek obrovským sumám, ktoré utratil prostredníctvom svojej nadácie Billa a Melindy Gatesových a jej pridružených spoločností v snahe zaočkovať rozvojový svet.

Atlas má naopak lekársky diplom z Chicagskej univerzity a vyučuje politiku zdravotnej starostlivosti na Hooverovom inštitúte Stanfordskej univerzity.

Môže umelá inteligencia preraziť v oblasti podnikania ?
Humbuk okolo jazykového modelu GPT-3 zdôrazňuje, prečo lídri musia poznať otázky, na ktoré sa majú pýtať Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Mário Martinka


Aj keď sa zdá, že Gatesove slová platia pre jeho vlastné vypovedanie o Atlasovi, miliardár ich myslel ako odsúdenie Trumpovej administratívy kvôli údajným zmenám v zdravotných pokynov vydaných Centrom pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v máji. Už mesiace ich trápi „politizácia“ CDC, ako aj Úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA), pričom obviňuje Biely dom zo straty dôvery verejnosti i z bližšie nešpecifikovaných zatiaľ „veľmi nešťastných“ neúspechov pri zavedení vakcíny proti Covid-19.

Lekárski experti však už roky trvajú na tom, že obe inštitúcie už dávno kooptoval farmaceutický priemysel, ktorého je Gates významným darcom aj dobre odmeňovaným príjemcom.

Spoločnosť Yahoo (a ďalšie mediálne organizácie, z ktorých mnohé dostali a nezverejnili financovanie od Gatesových nadácií) takmer univerzálne podporili softvérového magnáta v jeho spore s Atlasom, čo naznačuje, že je to vyškolený lekársky expert, ktorý vystúpil zo svojho miesta v nesúhlasu z prevládajúcej ortodoxie. Forbes dokonca označil Atlasa za „zlého vedca“ za to, že nesúhlasil s obľúbeným Gatesovým odborníkom Dr. Anthonym Faucim.

Po rozhodnutí poľského Najvyššieho súdu o potratoch prerušili demonštranti nedeľné omše
Demonštranti v Poľsku prerušili v nedeľu omše na protest proti rozhodnutiu Najvyššieho súdu z minulého týždňa, ktoré zakázalo eugenické potraty nenarodených detí so zdravotným postihnutím. Téme sa venuje portál Breitbart. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Diana Zaťková