Sex počas pandémie COVID-19? Zdravotníci odporúčajú odzadu
28 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Sex je pre ľudí neoddeliteľnou súčasťou  života. A to aj v čase pandémie koronavírusu, kedy je dôležité obmedziť blízky kontakt s inými ľuďmi. Portál dnes 24.sk prišiel dokonca so zistením, že vo Veľkej Británii zakázali náhodný sex! 


Koronavírus sa prenáša ako kvapôčková infekcia. To znamená, že rizikové sú predovšetkým sliny a hlieny. Ľudovo povedané – všetko, čo človeku vychádza z úst a nosa. Covid-19 sa však našiel aj v stolici a mužskom semene. „Je teda sex bezpečný?“ pýta sa portál dnes24.sk.
Počas Covid-19 ste najlepším sexuálnym partnerom vy sami

V súčasnosti žijeme ťažkú dobu, ktorá nepraje náhodným, alebo romantickým vzplanutiam. „Páry, ktoré spolu nežijú, sa môžu v Anglicku stretnúť za účelom sexu, ale náhodný pohlavný styk je stále zakázaný,“ píše britský portál BBC. Obyvatelia v najviac postihnutých britských mestách ako je Birmingham alebo časti Manchestru majú úradne zakázané domáce návštevy a stretnutia s ľuďmi mimo svojej rodiny alebo úzkeho okruhu.

„Domáce návštevy nie sú dovolené ani v Škótsku, ale páry nežijúce v jednej domácnosti majú výnimku,“ píše BBC. Takže, čo si majú počať ľudia, ktorí chcú mať sex, ale nemajú stáleho partnera? „Vašim najlepším sexuálnym partnerom počas Covid-19 ste vy sami, alebo niekto z vašej domácnosti,“ cituje portál odporúčanie organizácie The Terrence Higgins Trust.

Počas jesene majte viac sexu. Pomôže vám zahnať chrípku aj veľa iných neduhov
Dostatok dobrého sexu má aj ďalšie pozitíva, zároveň zaženiete nudu a budete šťastnejší. Čítať ďalej
17 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Majte na tvári rúško, nebozkávajte sa a uprednostnite sex odzadu

Konzervatívnym a prudérnym povahám sa zrejme pretočia oči, keď si prečítajú ďalšie z oficiálnych rád viacerých zdravotníckych organizácií vo svete. „Masturbácia, sexuálne hračky, prípadne on-line sex sa odporúčajú ako najbezpečnejšie riešenie,“ uvádza britská The Terrence Higgins Trust. Človek má však svoje prirodzené potreby a ich potláčanie je často deprimujúce. „Sex môže byť veľmi dôležitý pre mentálnu, fyzickú i spoločenskú pohodu. Je súčasťou každodenného života,“ uvádza kanadské zdravotnícke centrum BC Centre for Diseace Control.

Zdôrazňuje, že Covid-19 sa síce našiel v mužskom semene, ale zatiaľ nie je známe, či je obsiahnutý aj v ženskom vaginálnom sekréte. „Nie je jasné, či sa vírus prenáša sexuálnym stykom.“ Lenže sex nie je len o pohlavných orgánoch, a v tom je práve problém. Preto centrum vydalo podrobné odporúčania pre bezpečný pohlavný styk. „Majte na tvári rúško, nebozkávajte sa a uprednostnite polohu odzadu.“ Najlepšou prevenciou je mať len jedného partnera a vyhýbať sa posteľovým hrátkam, ak sa niektorý z nich necíti dobre, uvádza v závere portál dnes24.sk.

Nové pokyny v Británii zakazujú príležitostný sex, prostitútku si ale zavolať môžete
Podľa britských zákonov o koronavírusoch už nie je zakázané mať sex s niekým, s kým nežijete, pokiaľ ste v „nadviazanom vzťahu“. Ale nedávno aktualizované pokyny naznačujú, že príležitostný sex je stále zakázaný, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | Diana Zaťková