BÚRKA s HMLOU znovu udreli: NAKA zatkla vplyvného právnika Zoroslava Kollára
28 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Elitní policajti z NAKA sa v posledných dňoch veru zapotili. Výsledkom je aj súčasné zatknutie právnika Zoroslava Kollára. Podľa Threemy vedel na súdoch vybaviť všetko.


Skutočná BÚRKA je tu! Portál Topky.sk od rána sleduje rozsiahlu akciu Národnej kriminálnej agentúry, v ktorej podľa ich informácií ide o pokračovanie akcie z BÚRKA z marca tohto roku, pri ktorej skončilo v putách trinásť sudcov. Medzi zadržanými v tejto rozsiahlej akcii bola napríklad aj bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, bývalý predseda Krajského súdu v Bratislave Ľuboš Sádovský, sudca Krajského súdu v Bratislave Richard Molnár a ďalší. Kto skončí ešte v rukách elitných policajtov NAKA počas dnešného zásahu tímu HMLA je zatiaľ nejasné, informuje portál Topky.sk
BÚRKA a vyšetrovací tím HMLA pokračujú

Zoroslava Kollára zadržali elitní policajti z NAKA krátko po deviatej hodine ráno. Okrem neho ešte predtým zadržali aj trinásť sudcov, bývalú sudkyňu, správkyňu konkurznej podstaty, advokátku a podnikateľa. Všetkých neskôr v súvislosti so zásahom padli obvinenia z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti. Akciu s názvom BÚRKA rozpútal vyšetrovací tím HMLA, ktorý vyšetruje sudcov spájaných šifrovanou aplikáciou Threema Mariana Kočnera.

Podľa zákona môže žiadosť o súhlas na vzatie do väzby sudcu podať generálny prokurátor. To či môžu byť stíhaní väzobne musí potom posúdiť ústavný súd. Ten ešte v piatok povolil väzobne stíhať piatich z trinástich sudcov. Osem sudcov po tomto rozhodnutí prepustili. Akcia BÚRKA sa spustila potom, ako bývalý podpredseda Okresného súdu Bratislava I. a jeden z najbližších spolupracovníkov Mariána Kočnera Vladimír Sklenka začal výmenou za absolútnu beztrestnosť spolupracovať s políciou, uvádza v závere portál Topky.sk.

NAKA zadržala v rámci akcie Cisár 12 osôb, zasahovalo takmer 200 policajtov
Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci štvrtkovej (22. 10.) protidrogovej akcie Cisár zadržala 12 osôb. Pri akcii zaistili tiež štyri kilogramy bielej kryštalickej látky, 37 kusov zelenej rastliny a sušiny marihuany. Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | TASR

Zoznam zadržaných pri akcii BÚRKA z 11. marca 2020

Monika Jankovská – bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti

Andrea Haitová – sestra Moniky Jankovskej, sudkyňa bratislavského krajského súdu

Denisa Cviková – sudkyňa okresného súdu Bratislava 1

Zuzana Maruniaková – sudkyňa okresného súdu Bratislava 5

Dušan Srogončík – predseda okresného súdu Bratislava 5

Richard Molnár – sudca bratislavského krajského súdu

Angela Balázsová – sudkyňa okresného súdu Bratislava 1

Miriam Repáková – sudkyňa okresného súdu Bratislava 1

Jarmila Urbancová – podpredsedníčka Najvyššieho súdu

Katarína Bartalská – sudkyňa okresného súdu Bratislava 1

Gabriela Buľubášová – sudkyňa okresného súdu Bratislava 1

Eugen Palášthy – sudca Krajského súdu Bratislava

Ľuboš Sádovský – bývalý predseda Krajského súdu Bratislava, sudca

Eva Timár Myjavcová – advokátka a správkyňa konkurznej podstaty

Dávid Lindtner – advokát, bývalý predseda Okresného súdu Bratislava 3

Miroslav Mojto – advokát

Ladislav Mojžiš – podnikateľ