To už je asi blázinec! Varšava hrozí, že potopí ruskú Baltskú flotilu
25 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Vyhlásenie poľského vojenského "experta" vydesilo. Je dôkazom toho, ako sa môže vojak z ničoho nič zblázniť.


Západné médiá s prekvapením (slabý výraz) informujú o vyhlásení poľského vojenského experta Maximiliána Duru, ktorý sa domnieva, že Poľsko a pobaltské krajiny majú príležitosť zničiť významnú časť lodí Baltskej flotily Ruskej federácie. Stručnú informáciu spracoval aj portál rycckienovosti.ru.


Podľa Maximiliána Duru "na to stačí iba 7 minút". Počas tejto doby budú rakety pobrežného raketového systému „síl odporu“ lietať z najbližších základní NATO do hlavnej námornej základne Baltskej flotily v meste Baltijsk v Kaliningradskej oblasti.

Dura však akosi nezohľadnil skutočnosť, že pobaltské krajiny také antiruské komplexy nemajú a v Poľsku po nich neštekne tiež ani pes. Jeho plán teda možno klasifikovať iba ako "teoretický". Samotný fakt, že poľské noviny vážne hovoria o útoku na Rusko, však znie ako šialenstvo. Mnohí súčasne venujú pozornosť skutočnosti, že Západ predstavuje z času na čas útoky proti ruským základniam ako nevyhnutné preventívne opatrenie na zabránenie hroziacej ruskej agresie.

V Moskve sa tieto vyhlásenia už nepovažujú iba za obvyklú idióciu, ale aj za prejav neskutočnej zlomyseľnej hrubosti.

Biden označil Maďarsko a Poľsko za totalitné režimy
Joe Biden spustil obrovský diplomatický spor s členmi NATO, Maďarskom a Poľskom, keď ich spojil s Bieloruskom a označil za „totalitné režimy“. Zatiaľ maďarská vláda požaduje odpovede na údajnú korupciu jeho rodiny na Ukrajine, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Diana Zaťková