V prípade testovania nebudeme mať dosť profesionálov, tvrdí Lučanský
22 | 10 | 2020 I TASR

V prípade celoplošného testovania budú vojaci, policajti, hasiči a zdravotníci potrební aj na iných ako odberných miestach, toľko profesionálov však nemáme.


Policajti majú navyše kontrolovať aj tých, ktorí sa nechcú dať otestovať. Bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský na to upozornil na sociálnej sieti. Poznamenal, že vymožiteľnosť karantény si nevie vôbec predstaviť.

Rozdeliť pozitívnych a negatívnych je podľa Lučanského osožný nápad. Hovorí však, že premiér Igor Matovič (OĽANO) ho nepresvedčil, že sa k takémuto cieľu aj reálne dopracujeme. "Neverím organizácii tohto projektu s celoplošným testovaním a neverím, že neprinesie viac rizika sa nakaziť na miestach odberu ako počas bežného života. Zaujímalo by ma, či sa dočasný policajný prezident postavil a aspoň snažil sa vysvetliť na ústrednom krízovom štábe, že je to nerealizovateľné," podotkol.

Podľa exšéfa polície musíme zaplatiť za oddychovanie vlády počas leta všetci krutú daň. "A pritom stačilo počas letných mesiacov sprísniť kontroly na hraniciach s povinným testom a pripraviť zdravotníctvo. Policajti boli na to pripravení a pod mojím vedením sa čakalo len na povel. Ten však neprišiel, politické špičky na to nevideli dôvody," skonštatoval.

Slovensko stojí pred uzatvorením krajiny, ÚMS žiada jasné pokyny k celoplošnému testovaniu
Dnes je už isté, že Slovensko stojí pred uzatvorením krajiny. V tlačovej správe to uviedla Únia miest Slovenska (ÚMS). Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | SITA