Prečo sa venuje koronavírusu až toľko pozornosti? (Viliam Fischer)
22 | 10 | 2020 I Petra Demková

Kardiochirurg Viliam Fischer zdôrazňuje, že je nutné začať o Korone hovoriť pravdu. Pri chrípkovej epidémii v r. 2016 – 2017 zomrelo u nás na chrípku 3703 ľudí a 2 roky predtým 2878 ľudí. „Prečo sa vtedy nerealizovali dnešné pandemické opatrenia?“ pýta sa na svojom Facebooku. Nezľahčujem vážnosť ochorenia, pacienti zomierajú aj na túto diagnózu. Ale...


V prvom rade, podľa známeho lekára, Koronavírus rozdeľuje našu spoločnosť takým spôsobom, že je to na hranici únosnosti. Korona rozbíja rodiny, negatívne vplýva na vzťahy, rodinné, pracovné, vplýva negatívne na spoločensko-politickú situáciu ale ovplyvňuje i výchovu a vývoj detí. Toto všetko v celosvetovom meradle.

MUDr. Fischer už v máji adresoval listy štyrom najvyšším štátnym predstaviteľom, vrátane pani prezidentky Zuzany Čaputovej. Navrhol rozšíriť Pandemickú komisiu o klinických pracovníkov. Kardiochirurg vníma situáciu tak, že poradné orgány vlády sú príliš jednostranne zložené a chýbajú osobnosti, ktoré by sa na situáciu pozerali aj z ekonomicko-medicínskeho pohľadu.

Dnes Viliam Fischer opätovne vyzýva všetkých zodpovedných: rozšírte zloženie komisie o odborníkov z oblasti pneumológie, kardiológie a nefrológie. Za mimoriadne dôležité považuje jasné uzávery pri úmrtiach, teda či ide o exitus v súvislosti s Koronavírusom, a či nebol Covid len vedľajším faktorom. MUDr. Fischer sa opiera o názory vedca Doc. MUDr. Ing. RNDr. Petra Celeca, DrSc., MPH, prednostu Ústavu molekulárnej biomedicíny LFUK v Bratislave. Ten sa totiž opiera, podľa MUDr. Fischera, o informácie zo zahraničných medicínsko-patologických kliník, kde sa uvádza, že sa tam v nemalom množstve prípadov nachádzajú trombo-embolické komplikácie skôr bakteriologického pôvodu; a to mení pohľad na situáciu.

Bukovský vyzval odborníkov, aby sa postavili proti celoplošnému testovaniu: Skončí to medzinárodným fiaskom!
Premiér by nás mal prestať šikanovať a terorizovat svojimi nápadmi, hovorí Dr. Bukovský. Čítať ďalej
20 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič


Následne sa známy lekár pýta: „Nezľahčujem vážnosť ochorenia na koronavírus, pacienti zomierajú aj na túto diagnózu. Ale prečo sa venuje koronavírusu až toľko pozornosti? A prečo sa na to pýtam?“ Vzápätí vysvetľuje, prečo otázky kladie: „pretože pri chrípkovej epidémii v r. 2016 – 2017 zomrelo u nás na bežnú chrípku 3703 ľudí a 2 roky predtým 2878 ľudí. Kto si to vtedy všimol? Prečo sa vtedy nerealizovali „dnešné pandemické“ opatrenia? (rúška, odstupy,...). Pri porovnávaní tejto vysokej úmrtnosti spred 3-4 rokov je dnešná úmrtnosť na koronavírus okolo 90 ľudí predsa neporovnateľne nižšia! TU CHÝBA AKÁKOĽVEK NIELEN MEDICÍNSKA, ALE AJ ŠTATISTICKÁ LOGIKA“, uzatvára.

MUDr. Fischer má výhrady aj k spôsobu testovania. Je presvedčený, že testovanie by sa nemalo vnímať ako kľúčové. Kľúčové sú v tomto prípade počty chorých, chorých s vážnymi komplikáciami, počty ľudí na umelej pľúcnej ventilácii a počet tých, ktorí na Koronu zomreli. „Doteraz na Slovensku zomrelo na koronavírus okolo 90 pacientov. Tieto čísla sú mimoriadne nízke, absolútne neporovnateľné s priemerom úmrtí na chrípku na Slovensku - 800 ľudí/rok,“ uzatvára.

Cieľom „operácie korona“ je „úprava“ človeka, tvrdí Četveriková z Moskovskej štátnej univerzity
Pandémia je podľa Oľgy Četverikovej len mechanizmus na zmenu modelu fungovania človeka. Uviedol YouTube kanál Stalingrad. Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič


Viliam Fischer si spomína na prasaciu chrípku spred 11 rokov. Upozorňuje, že vakcíny, ktoré sa vtedy vyrobili a aplikovali, mali vážne negatívne následky a spôsobili vážnu chorobu u viac ako 700 detí. Tieto sa stali po očkovaní nevyliečiteľne chorými na chronickú neurologickú chorobu – narkolepsiu. Kritizuje aj plošné využívanie PCR testov, aj samotný rozsah testovania. „Z neodôvodneného masového testovania vychádzajú klinicky falošné pozitívne výsledky“, hovorí; a okrem toho, podľa V. Fischera, je vyšetrenie PCR bez klinického kontextu bezcenné: „žiadne iné infekčné ochorenie doteraz nikdy nebolo v takom masívnom rozsahu, bez kontextu klinického stavu, testované!“ a na dôvažok: „pozitívny výsledok jediného testu je automaticky prehlásený za diagnózu. Bez toho, aby dotyčného vyšetril lekár.

Diagnostiku infekčných ochorení je potrebné vrátiť do rúk kvalifikovaných lekárov, ktorí budú pomocné vyšetrenia indikovať a výsledky interpretovať na základe pacientových príznakov a výsledkov ostatných laboratórnych vyšetrení“. „Je najvyšší čas prestať mrhať drahými PCR testami v neindikovaných prípadoch a prestať počítať pozitívne prípady bez klinického kontextu. V opačnom prípade nebude v budúcnosti problém si vybrať akýkoľvek iný vírus a rovnakým spôsobom začať hon na pozitívnych jedincov, testovať zdravých, ľahko chorých, vážne chorých i umierajúcich. Vo všetkých týchto skupinách budú pozitívni a pandémia s miliónmi mŕtvych je tu naspäť“, varuje MUDr. Fischer.

V poslednej časti svojho príspevku na sociálnej sieti sa MUDr. Fischer vyjadril aj k svojej najväčšej životnej traume, obvineniu z korupcie, čo hodnotí ako moment, kedy bol „doslova zlikvidovaný ako lekár a kardiochirurg vymysleným, vykonštruovaným súdnym procesom.“ Stojí si za svojím tvrdením, že nikdy neohol chrbát a stále má morálne právo sa vyjadrovať k dianiu.

Je rozhodnuté: Lockdown bude. Od soboty platí zákaz vychádzania!
Ústredný krízový štáb rokoval od ôsmej ráno, následne rokovala vláda. Premiér Matovič priznal, že šlo o mimoriadne ťažké rozhodovanie. Rozhodnutie padlo na základe alarmujúcich dát o úmrtiach a nakazených. Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.