Britský premiér Johnson údajne plánuje rezignovať kvôli nízkemu platu
19 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Britský premiér Boris Johnson údajne uvažuje o odchode zo svojho postu budúcu jar, pretože sa mu podľa britských médií ťažko žije z platu 150 402 libier ročne, informuje portál RT.


Johnson plánuje odísť z funkcie, akonáhle sa dokončí Brexit a prenesie národ cez najhoršie obdobie Covid-19 pandémie, uviedol portál Daily Mirror s tým, že premiér zrejme verí, že môže odísť zo svojho postu do šesť mesiacov.

Dôvod takého skorého odchodu? Podľa niektorých nemenovaných konzervatívnych poslancov, ktorí hovorili s portálom, je to všetko preto, že premiérovi sa zdá jeho plat nízky, a to aj v porovnaní s jeho predchádzajúcim zamestnaním.

Zdroje uviedli, že Johnson sa súkromne sťažoval na to, že nemôže žiť zo 150 402 libier (194 244 dolárov) ročne. Tento článok tiež naznačuje, že jednoducho nemôže prekonať predstavu, že jeho predchodkyňa Theresa Mayová, ktorá rezignovala tiež krátko po tom, čo parlament odmietol jej vlastnú dohodu o brexite, odvtedy zarobila na prednáškach milióny dolárov. Boris je údajne presvedčený, že by rovnakým spôsobom mohol zarobiť najmenej dvakrát toľko.

Biden označil Maďarsko a Poľsko za totalitné režimy
Joe Biden spustil obrovský diplomatický spor s členmi NATO, Maďarskom a Poľskom, keď ich spojil s Bieloruskom a označil za „totalitné režimy“. Zatiaľ maďarská vláda požaduje odpovede na údajnú korupciu jeho rodiny na Ukrajine, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


V skutočnosti zarobil 160 000 libier za to, že mal len dva prejavy v jednom mesiaci krátko predtým, ako sa stal premiérom. To nehovoriac o tom, že Boris si tiež užíval stály príjem 23 000 libier mesačne ako publicista Daily Telegraph, čo predstavuje 275 000 libier ročne.

V roku 2019, keď sa Johnson chystal nastúpiť na pozíciu predsedu vlády, Sunday Times informoval, že jeho príjem klesne z celkovej sumy 829 000 libier - čo zarobil za posledný rok kombináciou platov poslanca a publicistu. so zárobkami z verejných prejavov a autorskými honorármi - k štandardnému platu predsedu vlády vo výške 150 402 libier ročne, ktorý teraz zarába.

Mnohé z Johnsonových detí, vrátane jeho šesťmesačného syna Wilfreda, stále potrebujú finančnú podporu, poznamenal jeden z poslancov, a dodal, že značnú časť svojich príjmov musí zaplatiť aj svojej bývalej manželke Marine Wheelerovej.

Zuckerberg venuje ďalších 100 miliónov dolárov na zabezpečenie „bezpečných volieb“
Šéf Facebooku Mark Zuckerberg venuje ďalších 100 miliónov dolárov na pomoc volebným úradníkom v USA po tom, čo federálny sudca rozhodol o tom, že počiatočný grant vo výške 300 miliónov dolárov je legálny, napriek varovaniu, že peniaze môžu skresliť... Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Marek Molnár