Vynaliezavý majiteľ hotela s reštauráciou elegantne (zatiaľ) obišiel zákaz o podávaní stravy
17 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Majiteľ podáva obedy vo vnútri svojho zariadenia a neporušuje pritom žiadne nariadenia. Dúfa len, že úrady neprídu na dôvod, prečo mu takto podnikanie zakázať.


Nové opatrenia protiepidemiologické vlády platné od štvrtka 15.10. sa výrazne dotkli aj reštaurácií a gastro prevádzok. Obsluhovať zákazníkov môžu iba na vonkajších terasách, čo je v daždivom a chladnom jesennom počasí veľmi nepríjemné a mnohé podniky neotvorili vôbec. TV Markíza ale našla v Nitre podnikateľa, ktorý sa vynašiel naozaj originálne.
Jedlo podávajú na izbe

Obed v prenajatej izbe? Originálny nápad majiteľa reštaurácie a hotela ako nepadnúť na samé dno a nezatvoriť svoju prevádzku. Zdroj: TV Markíza


Majiteľ hotela s reštauráciou prišiel na spôsob, ako ponúknuť obed v teple a nič pritom neporušiť. V čom spočíva jeho jednoduchý fígeľ? Jedlo naložia a zabalia tak ako predpisy nariaďujú a prinesú zákazníkom na izbu, ktorú na tridsať minút dostanú grátis. Ukázalo sa, že to bol veľmi dobrý nápad. „Musím povedať, že v tomto veľmi ťažkom období máme stopercentnú obsadenosť izieb,“ vraví spokojný majiteľ. „Tak toto je úplný komfort,“ pochvaľuje si jeden zo spokojných zákazníkov. „Určite je to rozumnejšie ako jesť obed vonku na terase kde prší a je zima a musíme jedlo jesť z plastu,“ pridáva svoj názor ďalší z hostí. Po každom návštevníkovi „jeho“ izbu navyše vydezinfikujú. S nápadom sú teda pokojní aj zákazníci. Majiteľ len dúfa, že úrady neprídu na dôvod, prečo by tento spôsob obsluhy nemohol ďalej vykonávať.

Recept na zníženie ekonomických škôd: letné terasy aj v zime!
Aké jednoduché - terasové ohrievače! Environmentalistika ich síce raz navždy odsúdila na smrť, ale súčasná pandemická ekonomika ich vracia naspäť. Letné terasy kaviarní a reštaurácií môžu predsa fungovať aj zime! Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Ivan Brožík