Dážď komplikuje energetikom odstraňovanie porúch
17 | 10 | 2020 I SITA

Daždivé počasie za ostatné dni výrazne komplikuje Západoslovenskej distribučnej (ZSD) opravy porúch pri dodávkach elektriny. Ako uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa ZSD Michaela Dobošová, v najviac zasiahnutých lokalitách západného Slovenska je situácia veľmi náročná.


„Premočený terén a záplavy sťažujú pracovníkom prístup k poruchám, rovnako je problematická aj ich samotná lokalizácia. V lokalitách Šaľa a Bratislava bol vyhlásený aj mimoriadny stav. V Nitre spadnutý stĺp na silne podmočenom teréne spôsobil veľký výpadok, ktorý sa podarilo v náročnom teréne odstrániť,“ dodala Dobošová.

Vážna situácia vznikla podľa energetikov v noci zo štvrtka na piatok, keď boli prerušené dodávky elektrickej energie do obce Želiezovce. „Výpadok spôsobil strom spadnutý na vzdušné vedenie vysokého napätia v zaplavenej oblasti, čo výrazne komplikovalo lokalizáciu poruchy. V zaplavenej oblasti sa podarilo poruchu odstrániť do 12 hodín. Celkovo výpadok zasiahol viac ako 500 zákazníkov,“ doplnila Dobošová s tým, že technici Západoslovenskej distribučnej sú pripravení zasiahnuť za každých okolností.

Okrem počasia situáciu komplikuje pandémia. Západoslovenskí energetici museli prijať viaceré opatrenia, ktorých cieľom je ochrániť zamestnancov. „Aj napriek zložitej situácii, v ktorej sa nachádzame, sa našim technikom darí zabezpečovať plynulú distribúciu elektrickej energie a prípadné poruchy sú odstraňované bez zdržania,“ uzavrela Dobošová.

Štátne nájomné byty sa stávajú realitou
Často skloňovaná téma nájomného bývania začína mať jasnejšie kontúry. Idea z dielne hnutia Sme rodina by sa mohla premeniť na skutočnosť už v budúcom roku. Čítať ďalej
17 | 10 | 2020 | Gabriel Matta