Premiér sa obáva devastačných následkov „bludov“ šírených stranou SaS
15 | 10 | 2020 I SITA

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) sa obáva devastačných následkov bludov šírených stranou Sloboda a Solidarita (SaS) na ochotu ľudí zomknúť sa a „spoločne zabrať voči nášmu skutočnému nepriateľovi“. Vo svojom profile na sociálnej sieti tak reagoval na dnešný rekordný počet pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19 a nové protipandemické opatrenia.


V nedeľu 11. októbra minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík predčasne opustil zasadnutie Ústredného krízového štábu. Kritizoval prijímanie celoplošných opatrení bez základných údajov o tom, kde sa nakazili ľudia pozitívne testovaní na prítomnosť koronavírusu. Následne si s premiérom vymenili niekoľko odkazov na sociálnych sieťach.

Sme rodina, Za ľudí ani hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) sa podľa Matoviča netešia z obmedzovania služieb. „V tejto chvíli však stojíme za názorom odborníkov z pandemickej komisie a nie šarlatánov, pre ktorých je aj v tejto vážnej chvíli vlastný prospech vždy viac ako záujem spoločný,” doplnil Matovič na sociálnej sieti. Podľa neho sa mali všetky koaličné strany postaviť za opatrenia ako jeden muž a vysvetliť ľuďom ich nevyhnutnosť. „Bohužiaľ, stalo sa iné. SaS sa cynicky rozhodla zahrať na ľúbivú nôtu s jediným cieľom - získať nových voličov bez akéhokoľvek ohľadu na verejný záujem v najťažšej chvíli, akú Slovensko prežíva o II. svetovej vojny,” napísal predseda vlády.

Matovič sa obáva, že keď sa teraz k presvedčeným „antirúškarom“ od Kotlebu pridá „podstatná časť Sulíkovými bludmi oklamaných ľudí, nakoniec nám nič oddnes platné nové ochranné opatrenia nepomôžu ... a v panike o pár týždňov budeme musieť zatvárať úplne všetko a miesto pár týždňového strádania bude trpieť celé Slovensko mesiace,” podotkol premiér.

Za smrť človeka dostal Lipšic podmienku a za nejaké čísla dostane Kotleba vyše štyry roky basy?
Dnes na štyri roky pošlú do basy Kotlebu, zajtra pod nejakou zámienkou pošlú na štyri roky do basy kohokoľvek z vás. Povedia, že ste extrémista, lebo ste si uctili pamiatku Červenej armády a preto zákonite propagujete gulagy, hovorí smerácky... Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Petra Demková


Čísla rekordne rastú, a preto SaS vyzýva všetkých ľudí, aby nosili rúška, dezinfikovali si pravidelne ruky, dodržiavali dvojmetrový odstup a nezúčastňovali sa na rodinných oslavách a svadobných hostinách, a naopak, dodržiavali pravidlo maximálne šiestich osôb. „Mrzí ma, že predseda vlády odignoroval moje opakované návrhy z leta kontrolovať hranice tak, že do vnútrozemia smie len ten, kto ma platný test, ten, kto si spraví test na hranici, pendler alebo vodič nákladného auta,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík. Jeho stanovisko agentúre SITA sprostredkoval hovorca liberálov Ondrej Šprlák.

Slovensko oddnes sprísnilo protiepidemické opatrenia. Rúška sú povinné na verejnosti v exteriéroch, v priestoroch interiérov budov alebo v prostriedkoch verejnej dopravy. Zatvorené sú všetky prírodné a umelé kúpaliská, akvaparky, wellness, teda sauny, vírivky, kúpele či zábaly, fitness centrá či prevádzky divadelných, hudobných, filmových alebo iných umeleckých predstavení, akými sú kiná alebo divadlá. Opatrenie neplatí pre prírodné liečebné kúpele alebo kúpeľné liečebne na základe návrhu lekára. V predajniach potravín a v drogériách nakúpia od pondelka do piatka od 9:00 do 11:00 iba seniori nad 65 rokov.