Daniel Landa sa naštval na Miloša Zemana: Na hrad poslal ostrý odkaz, pridal sa aj Hrušínský
14 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Prezident Miloš Zeman naozaj rozvíril vody českého šoubiznisu! Svojimi slovami o hladných umelcoch zdvihol zo stoličky aj speváka Daniela Landu. Ten hlave štátu poslal veľmi ostrý odkaz, informuje portál Stars24.


Slová prezidenta Miloša Zemana pre MF Dnes o tom, že „umelci vytvorili svoje najkrajšie diela vtedy, keď boli hladní“ logicky naštvali viacerých umelcov. Hlasno sa ozval napríklad spevák Daniel Landa. Hlave štátu poslal prostredníctvom sociálnych sietí veľa ostrý odkaz.

„Máte pravdu, pán prezident. Hladní a zúfalí umelci skutočne tvorili veľmi silné piesne. A potom tiež ako obrí zbor spievalo státisíce hrdiel tých, ako hovoríte, neschopných, skrachovaných, nezamestnaných a hladných blbečkov,“ vyjadril sa Landa.

Daniel Landa prehovoril: Žitom sa chcel vymaniť zo škatuľky nácka, teraz nemá ani koncerty!
Rockový spevák Daniel Landa (51) v minulosti pôsobil pod pseudonymom Kúzelník Žito. A práve o tomto projekte sa rozhovoril v talk show Tomáša Poláčka (NE)Blázni. Čo všetko Landa o projekte Kúzelník Žito prezradil spravodajský portál... Čítať ďalej
17 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Tým ale neskončil. „Ale nie som si tak úplne istý, či sa Vám to potom bude páčiť. Prajem Vám zdravie, dôstojnosť a možno aj trochu pokory a úcty voči VAŠIM ľuďom v núdzi. Snáď sa to k Vám dostane,“ dodal spevák, ktorý sa pod odkaz podpísal ako „Váš slobodný a hrdý občan Landa“.

Zeman sa síce nechal počuť, že slová o hladných umelcoch boli len vtip, zároveň ale dodal, že ich neľutuje. „Pokiaľ ide o hercov, tak ona táto veta, je stovky rokov stará. Tento bonmot som si nevymyslel ja, tento bonmot prechádza dejinami a vždy sa opakuje a opakuje a ja som ho tiež raz opakoval,“ vysvetlila hlava českého národa pre Blesk.

Nebola to ale jediná časť rozhovoru, ktorá znechutila verejne známe osoby. Ostro Zemana za jeho vyhlásenie, že „neschopní podnikatelia majú skrachovať,“ kritizoval herec Jan Hrušínský. Šéf Divadla Na Jezerce poukázal na to, že to bol práve prezident, kto „kvôli svojim kšeftom priniesol do Českej republiky státisíce Číňanov, a teraz drzo poučuje, ako máme žiť s čínskymi chorobami a čínskymi vírusmi“.

Richard Müller priznal: Absurdné, ako mnoho situácií v mojom živote!
Nečakané voľno, ktoré hudobníkom priniesla pandémia koronavírusu, využil Richard Müller na skladanie piesní na svoj nový album. Dosku pomenoval Hodina medzi psom a vlkom po magickej nočnej hodine medzi treťou a štvrtou ráno, kedy údajne umelci... Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Timotej Dudka