Cirkev ukázala telo 14 rokov mŕtveho chlapca. Pápež ho zrejme vyhlási za svätého
14 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Telo mladého muža odeté len v džínsach, svetri a teniskách bude vystavené vo svätyni do 17. októbra.


Katolícka cirkev v talianskom meste Assisi vystavila v sklenenej rakve telo 15-ročného Carla Acutisa, ktorého v sobotu blahorečila, informuje o tom portál tvnoviny.sk podľa správy v BBC. Chlapec zomrel na jeseň 2006 po boji s leukémiou. Podľa Vatikánu počas svojho krátkeho života stihol pomôcť mnohým ľuďom.

ZÁZRAK: Malé dievčatko sa stratilo v lese kde prežívalo 4-dni, po celý čas jej bol medveď v pätách!
Dievčatko ktoré sa stratilo, keď išlo hľadať starú mamu, rusi pokladajú za zázrak Čítať ďalej
23 | 08 | 2019 | Ján Prokop

Prihovoril sa z neba

Obrázok Carla Acutisa (†15) počas beatifikačnej omše, na ktorej ho kardinál Agostino Vallini vyhlásil za blahoslaveného. Zdroj: TASR/AP


Carlo Acutiso okrem iného pomáhal s tvorbou a prevádzkou stránok pre rôzne katolícke organizácie, rok pred smrťou sa tiež podieľal na webovej katalogizácii zázrakov. Podľa cirkvi sa v roku 2013 prihovoril z neba za vyliečenie brazílskeho chlapca, ktorý trpel vzácnou chorobou pankreasu. Cirkev jeho hrobku v Assisi, kde ho pochovali na vlastnú žiadosť, otvorila na začiatku tohto mesiaca.
Telo v dobrom stave

Telo zosnulého 15-ročného Carla Acutisa je položené v sargofágu pred beatifikačnou omšou. Zdroj: TASR/AP


Telo zosnulého Carla je odeté v džínsach, svetri a teniskách a vo svätyni bude vystavené do 17. októbra. Vatikán tiež nechal vytiahnuť chlapcovo srdce, ktoré je vystavené v bazilike sv. Františka v Assisi. Hoci jeho telo bolo po otvorení rakvy v dobrom stave, bolo potrebné spraviť rekonštrukciu tváre. „Prvýkrát v histórii uvidíme svätca oblečeného v džínsach, teniskách a svetri," uviedol podľa portálu tvnovin.sk kňaz Carlos Acácio Gonçalves Ferreira.

Hoci za vyhlásenie za svätého je podľa pravidiel kanonizačného procesu nutné overenie hneď dvoch zázrakov, pápež František prehlásil, že vzhľadom k predošlým skutkom chlapca to už nebude potrebné.

„Diabol je Božím úhlavným nepriateľom,“ tvrdí pápež František
Boj medzi dobrom a zlom je v centre kresťanského života od nepamäti, a tak pápež František v nedeľu vysvetlil pútnikom, čo znamená vzdorovať diablovi, Božiemu „úhlavnému nepriateľovi“, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | Timotej Dudka