Najprestížnejšia odmena v dejinách! Princ William dá milión libier tomu, kto...
11 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Britský princ William vyhlásil celosvetovú súťaž o cenu za prínos k riešeniu najväčších problémov životného prostredia, informuje portál Stras24.


Každý z piatich laureátov ocenenia The Earthshot Prize vždy získa jeden milión libier. Celkom sa tak za desať rokov rozdelí medzi víťazov 50 miliónov libier (takmer 55 miliónov eur).

Ocenenie má päť kategórií: ochrana a obnova prírody, čistejší vzduch, obnova života v oceánoch, bezodpadový svet a ochrana klímy. Ocenený bude ten, kto príde s najlepším nápadom na riešenie súčasných problémov.

Ambiciózny projekt, ktorý Kráľovská nadácia označila za „najprestížnejšie ocenenie v oblasti životného prostredia v dejinách“, má podporu viac ako stovky firiem, organizácií i známych osobností.

Princezná Diana pod lupou: Prečo s ňou nehovoril vlastný syn?
Milovaná davmi, milujúca matka, rebelka kráľovskej rodiny - takto si princeznú Dianu (†36) ľudia väčšinou pripomínajú. Ako matka bojovala za voľnejší život svojich dvoch synov, za čo bola často kritizovaná zvyšnými členmi rodiny princa Charlesa... Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


„Cieľom je priniesť do roku 2030 najmenej 50 odpovedí na najväčšie výzvy dnešnej doby,“ uviedla britská Kráľovská nadácia.

Nominácia sa otvorí 1. novembra. Laureátmi môžu byť osobnosti, firmy, organizácie alebo aj mestá, ktorá našli životaschopné riešenie klimatickej krízy, informovala agentúra AFP.

Princ William, druhý v poradí v nástupníctve na britský trón, odovzdá ocenenie prvýkrát na jeseň 2021 v Londýne. Potom sa budú ceny odovzdávať každý rok v inom meste.

Nahá kampaň pre dobrú vec? Slávne hollywoodske tváre ukázali poprsie kvôli prezidentovi! (VIDEO)
Americké prezidentské voľby sa nezadržateľne blížia, tento rok sa však skôr než vo volebných miestnostiach budú odohrávať cez poštu. A pretože má každý štát vlastné pravidlá a nie každý im rozumie, rozhodli sa niektoré hviezdy showbiznisu upozorniť... Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Timotej Dudka