Matovič pochopil situáciu a ospravedlnil sa (FIKCIA)
11 | 10 | 2020 I Robert Merva - šéfredaktor

Matovič si prichystal list občanom, ale nezverejnil ho.



Milí občania

V prvej vlne sme spanikárili a príliš drastickými opatreniami sme mnohým z vás zbytočne ublížili, pripravili vás o príjem, o slušný život. Vieme, že ste nám mnohí za to prestali veriť.

Pred druhou vlnou sme podcenili testovanie a nepripravili sa na ňu. Neodhadli sme správne riziká. Žiaľ, teraz ich už vidíme. Chceli by sme urobiť viac, ale nemáme testovacie kapacity. Nie sme schopní dohľadávať kontakty, netušíme, kto je chorý a kto nie. Vymklo sa nám to z rúk.

V najbližších dňoch budú zdravotnícke kapacity na Slovensku preťažené natoľko, že nebudú môcť vykonávať bežné a plánované výkony. Ak nič nezmeníme, nebudeme onedlho zvládať ani život zachraňujúce výkony.

Vieme, že sme ako krízoví manažéri zlyhali. Sme politici. Vieme sa hádať, handrkovať, písať vyhlásenia, chodiť do diskusných relácií a robiť tlačovky. Naša sila je v slovách. S činmi je to horšie. Krízové riadenie nezvládame.

Kríza - Sulík proti všetkým, všetci proti Sulíkovi
S jednotou v koalícii je, zdá sa, "amen". Kríza vyvrcholila na dnešnom krízovom štábe - aké príznačné! Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Vieme však byť zodpovední. Vieme, že na čele štátu musí v kríze stáť niekto, komu budú ľudia veriť, bude sa vedieť rýchlo a správne rozhodovať, vecne komunikovať. Preto požiadame prezidentku o vymenovanie novej, úradníckej vlády zloženej z najlepších krízových manažérov, akých na Slovensku máme a garantujeme jej 150 hlasov v parlamente. V tejto situácii aj my odkladáme svoje egá a svoje spory a sústreďujeme sa iba na vás.

Dovtedy prosím obmedzte svoje sociálne kontakty a dodržujte R.O.R.

Veríme, že tento krok si nebudete vysvetľovať ako kapituláciu, ale ako prejav našej úcty k vašim životom a zdraviu. Nie sme tu kvôli sebe, ale kvôli vám. A ak to znamená, zapojiť ľudí vhodnejších pre danú situáciu ako my sami, nebudeme im stáť v ceste. Zároveň však veríme, že v oblastiach, kde sme chyby neurobili, budeme môcť pokračovať ďalej a o to intenzívnejšie. A po zvládnutí krízy, ktorá je teraz nad naše sily, pokračovať v plnení úloh, ktoré ste nám dali vo voľbách.

Podpísané všetky strany bez ohľadu na koalično-opozičné zafarbenie.

Predstavili ste si to? Super. Tak teraz späť do reality.

Meno pôvodného autora tohto textu neuvádzame z dôvodu ochrany jeho osobnosti, iba pre prípad, žeby nesúhlasil s jeho uverejnením na našom portáli Hlavný denník. Aj keď satusy z Facebooku sú verejné a našou povinnosťou je aj zdrojovať ich autorov, pre tento prípad sme urobiliu výnimku a touto formou zdrojujeme uverejnený obsah.


AKTUALIZOVANÉ: Krízový štáb prijal nové prísne opatrenia
Krízový štáb prijal po rokovaní nové prísne opatrenia, ktoré na brífingu predstavil minister zdravotníctva Marek Krajčí. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | redakcia