Slovensko s napätím čaká na výstupy z pandemickej komisie, premiér avizoval zlé správy
10 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

S novými opatreniami nemožno čakať už ani do pondelka, tvrdí predseda vlády.


O tom, ako sa sprísni protipandemický režim, sa bude rozhodovať už zajtra. Želá si to predseda vlády, ktorý inicioval operatívne rokovania pandemickej komisie a krízového štábu. Na jeho pokyn minister zdravotníctva Krajčí komisiu zvolal, zasadá od štrnástej hodiny.

Následne minister vnútra Mikulec zvoláva na nedeľu predpoludním krízový štáb. Pretože, ako povedal Igor Matovič - “o nových opatreniach musia rozhodnúť už v nedeľu”.

Už v tejto chvíli možno tušiť, že tento rok nebudeme na sviatky na prelome mesiacov október a november cestovať na hroby našich blízkych. Vychádza to tak z nasledujúceho výroku predsedu vlády: “Ak budú ľudia cestovať na Dušičky, bude to obrovské riziko. Určite nám to zosnulí odpustia, ak si to o pár týždňov odložíme,“

Status ministra Krajčího na sociálnej sieti


Predseda vlády už počas rokovania pandemicklej komisie oznámil, že Slovensko zrejme denne bude musieť pretestovať až 15 tisíc prípadov podozrenia na koronavírus.

"Musíme prikročiť k ráznym opatreniam," napísal minister zdravotníctva Krajčí na sociálnej sieti.

Zasadnutie Ústredného krízového štábu sa uskutoční v nedeľu o 10.00 h v priestoroch úradu vlády v Bratislave.

Predseda vlády stratil dych, čakajú nás Jóbove správy
"Rozmýšľam, či tu napísať to, čo mne zobralo dych a verejnosti bude známe až o 10h. (V čase vzniku statusu premiéra bolo 9.00 predpoludním - pozn. red. HD) Nuž, zrejme je to moja rola byť poslom zlých správ." Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Ivan Brožík