Krajčího personálna politika je netransparentná a v rozpore so sľubmi
08 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Kým minister zdravotníctva Marek Krajčí rad za radom odvoláva šéfov nemocníc, na ministerstve si vo vysokých funkciách necháva totálne nedôveryhodné osoby.


"Riaditeľ, ktorý poskytol vilu Rašimu, riaditeľka ako spolumajiteľka firmy z úplatkárskeho škandálu či funkcionárka, ktorá sa dostala k lukratívnemu bytu pod cenu. Ministerstvo zdravotníctva necháva na vedúcich postoch podozrivých nominantov a neodpovedá na otázky." Píše portál aktuality.sk a pridáva nasledujúce podrobnosti.

"Šéfka štátnej nemocnice vlastní väčšinu v IT firme namočenej v úplatkárskom škandále. Funkcionárka Národnej transfúznej služby, ktorá platí za neštandardný prenájom firme z portfólia Majských, a jej rodina sa dostali k lukratívnym bytom za podozrivo nízke ceny. Dlhoročný riaditeľ Stredoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (SÚSCCH) sedí na svojej stoličke napriek početným kauzám z minulosti." Vyratúvajú aktuality.sk "panoptikum" mimoriadne záhadných funkcionárov ministerstva zdravotníctva.

Najsilnejšia vládna strana išla do volieb so sloganom "čistoty" a transparentnosti. Zjavne sa jej jeho posolstvo už na dvoch ministerstvách nedarí naplniť. Alebo je to zámer? aj takáto otázka je totiž vo svetle okolností celkom aktuálna.

Ďalší riaditeľ na rane. Krajčí odvolal aj šéfa detskej nemocnice v Banskej Bystrici
Personálne výmeny na postoch riaditeľov nemocníc pokračujú. Ďalším na rade je šéf banskobystrickej detskej nemocnice. Zamestnanci i rodičia malých pacientov sú znechutení, vedenie však má iný názor. Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | Natália Sollárová


"Zatiaľ čo Krajčí nemal problém vymeniť riaditeľov viacerých štátnych nemocníc, kontroverzní šéfovia či funkcionári zariadení spadajúcich pod jeho ministerský úrad zostávajú na svojich stoličkách." Dáva do pozornosti portál aktuality.sk a vymenúva rad za radom niektoré naozaj zaujímavé súvislosti.

"Platí to aj pre funkcionárku Národnej transfúznej služby (NTS) Janu Rosochovú, ktorej rodina získala v objekte patriacom spoločnosti z portfólia rodiny Majských viacero nehnuteľností za polovičné ceny. Iná firmy s väzbami na Majských pritom dlhodobo zarába na škandalóznej nájomnej zmluve, ktorú NTS uzavrela pred vyše desiatimi rokmi." Alebo, môžeme sa pozrieť aj iným smerom.

"Krajčího ministerstvo dlhodobo neodpovedá ani na otázky týkajúce sa šéfky Špecializovanej nemocnice pre ortopedickú protetiku Bratislava Denisy Vlkovej. Aktuality.sk zistili, že riaditeľka štátnej nemocnice vlastní väčšinový podiel vo firme Lomtec obvinenej z úplatkárstva."

Krajčí podľa lekárskej komory potvrdzuje, že obdobie medzi prvou a druhou vlnou Slovensko nevyužilo efektívne
Slová ministra zdravotníctva Mareka Krajčího len potvrdzujú, že obdobie medzi prvou a druhou vlnou pandémie sme nevyužili efektívne. Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | SITA


Ďalším obvineným bol podľa informácií Denníka N aj obchodný riaditeľ IT spoločnosti Miroslav Sedlák, ktorý mal spolu s ďalším mužom ponúknuť súčasnému štátnemu tajomníkovi ministerstva pôdohospodárstva 60-tisícový úplatok za dodávku informačného systému v hodnote pol druha milióna eur.

Verejnosť tak na transparentnosť nateraz iba čaká.

"S Jurajom Frajtom, ktorý od nástupu druhej vlády Roberta Fica v roku 2012 šéfuje Stredoslovenskému ústavu srdcových a cievnych chorôb (SÚSCCH), sa spájajú kauzy výrazne staršieho dáta." Pripomínajú aktuality.sk a tu je ukážka.

"V roku 2016 Nadácia Zastavme korupciu zistila, že Frajt je spojený s predraženým tendrom na vybavenie bratislavskej Nemocnice sv. Michala za vyše 22 miliónov eur. Hoci zákazku dostala firma s väzbami na Petra Kubíka, do tendra sa prihlásila aj vtedajšia Frajtova spoločnosť Med Leader."

Podľa aktualít.sk si treba všimnúť aj "nenápadný fakt", že že Frajt i Kubík vlastnia vily v Chorvátsku. Kým Frajtovi patria dve luxusné nehnuteľnosti stojace hneď vedľa seba, Kubík má jednu. Frajt v minulosti poskytol vilu na dovolenku dlhoročnému smerákovi Richardovi Rašimu. Ten tvrdil, že si ju prenajal a týždenníku TREND sľúbil sprístupniť doklady o platbe, nakoniec ich však nikdy neukázal."

A iba tak, btw: - "Firma Med Leader pod vedením Frajta predávala štátnej nemocnici v Trenčíne predražené CT."

Frajt mal podľa autora reportáže uverejnenej v roku 2013 v relácii Reportéri vplyv aj na firmu Saar (tvrdia aktuality.sk), ktorá roky profitovala na predraženom nájomnom od Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a dodnes zarába na predraženom nájomnom od Národnej transfúznej služby v Banskej Bystrici.

Ministerstvo dlhodobo tieto fakty obchádza a ich protagonistov nerieši.

Minister Krajči pokračuje v rozvracaní nemocníc. „Zoťal“ ďalšiu riaditeľskú hlavu. Teraz to ale zrejme prepískol
Ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho v odvolávaní riaditeľov štátnych nemocníc, zdá sa, nezastavili ani vzbury personálu proti jeho nominantom v Poprade či Košiciach. Ako informujú tv.noviny.sk, Krajčí pokračuje v dosadzovaní "svojich" riaditeľov... Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.