Ďalší riaditeľ na rane. Krajčí odvolal aj šéfa detskej nemocnice v Banskej Bystrici
08 | 10 | 2020 I Natália Sollárová

Personálne výmeny na postoch riaditeľov nemocníc pokračujú. Ďalším na rade je šéf banskobystrickej detskej nemocnice. Zamestnanci i rodičia malých pacientov sú znechutení, vedenie však má iný názor.


Ďalším odvolaným sa v pondelok stal Juraj Gallo, generálny riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Podľa portálu Bystricoviny.sk to vyvolalo doslova šok a znechutenie zamestnancov i rodičov malých pacientov.

Vedenie nemocnice však má iný názor. K odvolaniu sa vyjadrilo na svojej webovej stránke. V ňom sa uvádza, že minister zdravotníctva Marek Krajčí avizoval viaceré zmeny v rezorte už krátko po nastúpení do funkcie. Jednou z nich je zrušenie kolektívneho štatutárneho orgánu, 3-člennej rady riaditeľov.

Krajčí priznal, že je „na krajíčku“. Ustojí tlak na svoju funkciu?
Ľudí infikovaných novým koronavírusom pribúda a očakáva sa, že ich počty budú čoskoro atakovať tisícku. Zvyšuje sa aj tlak na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | Natália Sollárová


Štátne nemocnice postupne prechádzajú na „jedno-osobový riadiaci orgán“. Takáto zmena by sa však nemohla udiať bez odvolania ich súčasného manažmentu. „O uvedenom kroku pán minister Krajčí dopredu osobne informoval dnes už odvolané vedenie Detskej nemocnice. Veľmi vecne a pragmaticky si vysvetlili, prečo je tento krok nevyhnutný,“ píšu ďalej vo svojom stanovisku.

Odvolaný Gallo je až do ukončenia výberového konania poverený vedením nemocnice ako jej riaditeľ. „Do výberového konania sa určite prihlási, pretože by rád pokračoval v ďalšom rozvoji nemocnice,“ uvádza sa ďalej v stanovisku.

„Chceme zdôrazniť, že v súčasnej situácii sa Detská nemocnica plne sústreďuje na poskytovanie zdravotnej starostlivosti,“ dodávajú s tým, že v tomto je ich pohľad jednotný s ministerstvom.

Minister Krajči pokračuje v rozvracaní nemocníc. „Zoťal“ ďalšiu riaditeľskú hlavu. Teraz to ale zrejme prepískol
Ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho v odvolávaní riaditeľov štátnych nemocníc, zdá sa, nezastavili ani vzbury personálu proti jeho nominantom v Poprade či Košiciach. Ako informujú tv.noviny.sk, Krajčí pokračuje v dosadzovaní "svojich" riaditeľov... Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Detská fakultná nemocnica v Banskej Bystrici dlhodobo dosahuje v zdravotnej starostlivosti dobré výsledky a patrí k najlepším zdravotníckym zariadeniam na Slovensku. Majú tu špičkových detských lekárov i ďalší personál a rodičia tejto nemocnici dôverujú, píšu ešte Bystricoviny.sk.

Bystrická detská nemocnica, podobne ako všetky zdravotnícke zariadenia dotknuté pandémiou nového koronavírusu, sa nachádza v zložitej situácii. Vzhľadom na aktuálnu epidmiologickú situáciu museli dočasne pozastaviť plánované operačné výkony. Ako uvádzajú na svojom webe, dôvodom je nedostatok personálu na sálach.

Riaditelia ministra Krajčiho rozvášnili personál nemocníc. Po Poprade sa búria aj v Košiciach
Zdá sa, že to neboli najvhodnejší adepti. Keď minister zdravotníctva Marek Krajči pred zhruba štvrť rokom vymenil riaditeľov v takmer všetkých našich štátnych nemocniciach určite nečakal, že na jeseň bude musieť riešiť vážne vzbury personálu proti... Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Napriek potrebným preventívnym krokom, podľa vedenia nemocnice mnohokrát nad rámec povinných opatrení, zaznamenali ochorenie na COVID-19 v radoch zamestnancov i pacientov. Momentálne majú medzi personálom 11 infikovaných ľudí. Akútnu starostlivosť však poskytujú nepretržite a rovnako fungujú špecializované ambulancie.

Podobným spôsobom bola koncom septembra odvolaná aj riaditeľka Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, Miriam Lapuníková. Takisto je dočasne poverená vedením do ukončenia výberového konania, do ktorého sa môže tiež prihlásiť.

Minister zdravotníctva Krajčí musí skončiť vo svojej funkcii, tvrdí Raši
Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) musí skončiť vo svojej funkcii a treba na jeho miesto dosadiť epidemiológa. Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | SITA