Kracina, ktorý mal zháňať ostreľovačov na zabitie prokurátora Žilinku, ostáva vo väzbe
07 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Senát Najvyššieho súdu zamietol Dušanovi Kracinovi sťažnosť proti väzbe, do ktorej ho poslal sudca Špecializovaného trestného súdu. Je obvinený z prípravy vrážd prokurátora ÚŠP Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica.


Sťažnosť proti väzbe podal Kracina ešte 23. septembra. Média o zamietnutí žiadosti informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová s tým, že dôvody tzv. útekovej a preventívnej väzby u obvineného stále pretrvávajú.
Objednávateľom bol Kracina

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Objednávka zadržala Kracinu a obvinila ho v pondelok 21. septembra z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy. Mal pripravovať vraždy Žilinku a advokáta Lipšica. Na trestnom čine sa mal Kracina zúčastniť ako objednávateľ, informuje o tom portál tvnoviny.sk. Z príprav vrážd prokurátora GP Petra Šufliarskeho, Žilinku a Lipšica obvinil vlani koncom augusta vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017.
"Biely" kôň mal byť z Maďarska

Objednávku mala prijať Alena Zsuzsová, ktorej Najvyšší súd v tomto prípade zamietol prepustenie z väzby. Podľa vyjadrení Žilinku a Šufliarskeho bola motívom pripravovaných vrážd ich práca. Lipšic si myslí, že motív zavraždiť ho mal podnikateľ Marian Kočener. Kracina sa objavil v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Odsúdený Zoltán Andruskó tvrdil, že ho navštívil v mene nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Mal mu oznámiť, že v súvislosti s vraždou hľadajú v Maďarsku bieleho koňa, informuje v závere portál Markízy.

NAKA opäť v akcii. Obvinili muža, ktorý mal pripravovať vraždu Žilinku a Lipšica
Polícia Slovenskej republiky dnes krátko popoludní na svojej sociálnej sieti informovala, že zasahovala v prípade prípravy úkladnej vraždy prokurátora JUDr. M. Žilinku a advokáta JUDr. D. Lipšica. Ide o policajnú akciu s názvom „Objednávka“, počas... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.